Безмилостна: Сабаленка срази бивша финалистка и отново е полуфиналистка на US Open!

от в 20:12 на 07.09.2022
Мирела Николова

Арина Сабаленка не блести с постоянство в изявите си, но от началото на тазгодишния US Open тя се представя великолепно и днес заслужено намери място в полуфиналите на турнира за втора поредна година. В четвъртфиналния си двубой представителката на Беларус се изправи срещу финалистката от 2016-а Каролина Плишкова, но я остави без никакви шансове за успех, изигравайки един от най-силните си мачове през годината. В хода на цялата среща световната №6 сервираше изумително и без да позволи на опонентката си да достигне до нито един брейкбол, оформи крайното 6:1 7:6(4). В битка за място на дебютен финал от Големия шлем Сабаленка ще премери сили с победителката от двубоя между Ига Швьонтек и Джесика Пегула.

Откриващият сет протече под пълната доминация на беларуската състезателка, която демонстрираше изключително стабилна игра от основната линия, засипвайки съперниковата половина с мощни и дълбокопласирани удари. Така тя безпроблемно поемаше инициативата в разиграванията, като същевременно бе подпомагана от твърде колебливите удари и неспирни непредизвикани неточности от страна на Плишкова. Шестата в света не се нуждаеше от много време, за да се откъсне напред в резултата с аванс от два пробива и 4:0, след което бе безапелационна от сервис линията, поради което скоропостижно затвори дебютната част в своя полза.

Началният удар на Сабаленка продължи да функционира безотказно и да я държи далеч от опасности от пробив. Агресията в играта на беларуската се запази, но за разлика от предходната част, тук чехкинята успяваше да остане равностойна на своята съперничка в динамичните размени от дъното на корта и дори да премине в контраофанзива. В хода на целия сет двете тенисистки показваха изключително високо ниво на свой сервис и не допуснаха да се стигне до брейк, поради което съдбата на частта бе решена в тайбрек. Там Сабаленка отново господстваше на корта и не след дълго се класира за полуфиналната фаза на надпреварата в Ню Йорк за втора поредна година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна: Сабаленка срази бивша финалистка и отново е полуфиналистка на US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | Арина Сабаленка | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook