Безмилостна Вондроушова лиши Наоми Осака от шанс за триумф на родна земя!

от в 08:03 на 27.07.2021
Калоян Соколов

Наоми Осака показа впечатляваща игра при завръщането си на корта и записа две светкавични победи, което бързо я направи една от фаворитките за златния медал в Токио, но местната представителка трябваше да претърпи разочарование, защото срещне изключително силно играещата Маркета Вондроушова и закономерно отстъпи с 4:6 1:6. Срещата трябваше да се изиграе при затворен покрив поради лошото време в японската столица, а така условията станаха далеч по-бавни и чехкинята се възползва от това, класирайки се за четвъртфиналите.

Световната номер 42 имаше вихрен старт, като набързо се откъсна с 4:0 гейма. Осака все пак се разписа, макар че трябваше да спасява поредни точки за пробив, само че по никакъв начин не обърна развоя на събитията и съвсем скоро откриващият сет отиде в полза на Вондроушова.

Вотрата част стартира позитивно за поставената под номер 2, която отмъкна ранно подаването на своята съперничка и изглеждаше готова да сътвори обрат. Аутсайдерката обаче мигновено достигна до паритет и отразяваше всяка отворила се възможност пред азиатиката, което сякаш пречупи четирикратната шампионка от Шлема и съвсем скоро сензацията бе факт!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безмилостна Вондроушова лиши Наоми Осака от шанс за триумф на родна земя! Калоян Соколов
Теми:  
wta | маркета вондроушова | наоми осака | Обзори | олимпиада | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook