Безпогрешен Надал се поздрави с победа на връх 35-ия си рожден ден!

от в 00:52 на 04.06.2021
Тея Кръстева

На 3-ти юни световният номер 3 Рафаел Надал отпразнува своя 35-ти рожден ден! В същия ден Краля на клея излезе за мача си от втори кръг на Откритото първенство на Франция, където отстрани представителя на домакините Ришар Гаске след разгромното 6:0 7:5 6:2. С успеха си Рафа сложи край на френското участие на домашния туринр. По този начин Матадора си осигури сблъсък срещу британеца Камерън Нори в спор за място на 1/8-финалите.

В откриващия сет испанецът бе повече от безкомпромисен, отпускайки на съперника си единствено 9 точки - 6:0. Втората част предложи далеч по-оспорвана битка, в която първия удар нанесе Рафа Надал, повеждайки с внушителното 5:2. Тогава обаче световният номер 53 Гаске показа истински хъс за победа, отразявайки сет поинт на свой сервис и изравнявайки резултата до 5:5. Когато по всичко личеше, че ще наблюдаваме тайбрек, Краля на клея демонстрира класата си и отърсвайки се от неблагоприятния развой на събитията досега, Рафа успя наново да измъкне подаването на своя опонент, с което и втората част - 7:5.

Оттам нататък 13-кратният шампион на Roland Garros не срещна затруднения да затвори двубоя в своя полза, след като записа нови два пробива в актива си. Не след дълго Матадора вече можеше да се радва на направения от самия себе си подарък за рождения ден - безупречна победа на любимия турнир в Париж!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Надал се поздрави с победа на връх 35-ия си рожден ден! Тея Кръстева
Теми:  
рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook