Безпогрешен Синер разочарова домакините и даде летящ старт на Италия на ATP Cup!

от в 10:46 на 02.01.2022
Мирела Николова

Началото на сезон 2022 вече бе поставено с първите двубои от отборната надпревара ATP Cup през вчерашния ден, а днес на корта излязоха и едни от големите фаворити в турнира, а именно отбора на Италия. Те попаднаха в група "Б" и в първия си сблъсък трябваше да се изправят срещу представителите на домакините. 

В срещата между вторите ракети на двете страни по план трябваше да играе Джеймс Дъкуърт, но след отказване в последния момент срещу Яник Синер излезе световният №176 Марк Пърсел. Местният любимец не успя да окаже каквато и да било съпротива на младия италианец и така Италия се поздрави с първа победа, постигната по повече от категоричен начин - 6:1 6:3, за малко над час престой на корта.

Още от началните минути на двубоя си пролича разликата в класите на двамата и това доведе до възможности за пробив в полза на Синер в дебютното подаване на опонента. Макар Пърсел да съумя да се спаси от ранната опасност, то още в следващия си сервис гейм отново бе притиснат от световния №10, който този път не се поколеба и материализира брейкбола си за 3:1. Италианецът продължи да бъде изключително солиден от основната линия, пласирайки дълбоко ударите си, благодарение на които успешно парираше атаките на съперника към мрежата. Това стана причина за реализирането и на втори пробив, който напълно лиши представителя на домакините от шанс за връщане в сета.

20-годишният тенисист запази доминацията си на корта и във втората част, когато победната му серия продължи с пълна сила. Австралиецът така и не успяваше да противодейства на Синер, който набързо си осигури комфортна преднина от два пробива и 4:0. От там насетне италианецът държеше контрола върху събитията в свои ръце и скоро ликуваше с успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен Синер разочарова домакините и даде летящ старт на Италия на ATP Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook