Безпощаден: Синер не остави шансове на екзекутора на Джокович и е 1/2-финалист в Монако!

от в 18:52 на 14.04.2023
Мирела Николова

Лоренцо Музети се превърна в героя на вчерашния ден, след като навакса пасив от 4:6 2:4 и елиминира Новак Джокович, но днес италианецът бе изцяло надигран от своя сънародник Яник Синер, който от началото на седмицата демонстрира забележително ниво на игра. И днес световният №8 бе близо до съвършенството във всеки един аспект и отпусна едва четири гейма на своя опонент, за да триумфира с крайния успех - 6:2 6:2. Така той си подпечата билета за полуфиналната фаза на състезанието, където го очаква сблъсък с още един представител на младото поколение в лицето на Холгер Руне.

Още от първите минути на двубоя Синер налагаше изумително високо темпо на игра и печелившите удари от ракетата му валяха един след друг. Благодарение на безпогрешното си представяне той осъществи два пробива и набързо си изгради преднина от 4:0. Оттам насетне той не остави никакви шансове на противника си да търси връщане на пробива и съвсем скоро откри сметката си в общия резултат.

Във втората част Музети бе първият, който се сдоби с два брейкбола, но именно в тези моменти началният удар на Синер му дойде на помощ и равенството бе опазено - 1:1. Още в следващия гейм обаче световният №21 отново изпита колебания на собствен сервис и изостана с 0:40, от което четирикратният четвъртфиналист от Шлема веднага се възползва, за да реализира пробив и да отвори разлика от 3:1. Веднъж поел контрол върху случващото се, южнотиролецът бе безапелационен и след втори брейк в седмия гейм си гарантира мястото сред най-добрите четирима в турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден: Синер не остави шансове на екзекутора на Джокович и е 1/2-финалист в Монако! Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | монте карло | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook