Безпощаден Зверев обезличи Рубльов и вдигна пети Мастърс трофей в кариерата си!

от в 00:41 на 23.08.2021
Мирела Николова

Александър Зверев е новият шампион на Western & Southern Open! След като влезе в турнира без нито една постигната победа в Синсинати през цялата си кариера, германецът демонстрира превъзходен тенис по време на цялата седмица и заслужено вдигна пета титла от сериите Мастърс 1000. Във финалния двубой световният №5 не остави абсолютно никакви шансове на Андрей Рубльов и след само 57 минути престой на корта затвори двубоя за категоричното 6:2 6:3.

Още от началните минути на срещата Зверев напълно доминираше събитията на корта и съвсем скоро се озова напред в резултата със солиден аванс от два пробива и 4:0. Саша бе безкомпромисен от сервис линията, като в хода на целия сет допусна да загуби едва 3 точки на свой начален удар, което му помогна да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Петият в света не загуби контрола върху случващото се и във втория сет, когато отново стартира с брейк още в първото подаване на съперника си. Германският представител летеше по корта и показваше изумителна стабилност както от форхенд, така и от бекхенд. Съвсем на противоположния полюс пък беше Рубльов, от чиято ракета грешките валяха една след друга и той инкасира втори пробив, който му костваше пасив от 1:5. Последваха признаци на съживяване от страна на руснака, който съумя да се възползва от напрежението, обхванало Зверев, и да върне единия от брейковете, ала това далеч не се оказа достатъчно, тъй като още в следващия гейм Саша се мобилизира и затвори двубоя още на ретур.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Зверев обезличи Рубльов и вдигна пети Мастърс трофей в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook