Безупречен: Джокович изигра най-силния си мач на клей за сезона и сломи световния №13 в Рим

от в 13:03 на 16.05.2023
Мирела Николова

Новак Джокович имаше колебливо начало на тазгодишния си сезон на клей, допускайки ранни поражения в Монте Карло и Баня Лука, но по всичко изглежда, че сърбинът вече е успял да намери оптималната си форма, след като през днешния ден записа убедителен успех над световния №13 Камерън Нори и се класира за четвъртфиналната фаза на Мастърса в Рим. Шесткратният шампион изнесе безупречен мач от първата до последната точка и след час и 28 минути игра затвори двубоя в своя полза, оформяйки крайното 6:3 6:4. В битка за класиране на полуфиналите световният №1 предстои да се изправи срещу победителя от сблъсъка между седмия поставен Холгер Руне и Алексей Попирин.

Топ поставеният наложи изключително високо темпо на игра още от началните минути на срещата и благодарение на отличното разпределение на ударите си се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0. Същевременно неточностите от ракетата на британеца се множаха и той бе изправен пред опасност от нов пробив в следващото си подаване. Въпреки това Нори показа характер и след серия от отлично пласирани сервиси записа първи гейм в сметката си. Оттам насетне той значително стабилизира представянето си, но въпреки това не получи никакъв шанс за връщане на брейка, тъй като Джокович бе непреклонен във всеки един аспект и скоро подпечата успеха си в откриващия сет.

Втората част също започна с преимущество за Ноле, който отново първи поведе с пробив, но последва слаб сервис гейм от негова страна и равенството бързо бе възстановено за 2:2. Въпреки това световният №1 продължи да има контрол над случващото се и уинърите му изобилстваха от всяка точка на корта. Паритетът бе съхранен до 4:4, когато Джокович нанесе своя решителен удар, осъществявайки пробив на нула, скоро след което сложи точка на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Джокович изигра най-силния си мач на клей за сезона и сломи световния №13 в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | камерън нори | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook