Безупречен Григор преодоля вятъра и Опелка, за да се класира на 1/8-финалите в ИУ!

от в 00:11 на 12.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров продължава с безупречното си представяне на Мастърса в Индиън Уелс, след като успя да пречупи 211-сантиметровия Райли Опелка. Двамата се срещнаха по-рано през това лято на турнира от същата категория в Торонто, където нашият представител инкасира двусетово поражение, но днес първата ни ракета взе реванш за загубата си, надделявайки над гиганта от Америка с 6:3 6:4. Така бившият номер 3 си резервира билет за осминафиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък с Филип Краинович или тенисиста, намиращ се в най-добра форма в момента - Даниил Медведев.

От самото начало на двубоя продължителните разигравания напълно отсъстваха, за сметка на лесните точки от начален удар. Изненадващо, първият, изпитал колебания при подаването си, бе американецът, който бе изправен пред опасност от пробив в четвъртия гейм. Въпреки това до такъв не се стигна, тъй като последваха няколко образцови сервиса, които го спасиха от неприятности - 2:2.

След почивката поривите на вятъра рязко се усилиха, което се оказа огромен проблем за представителя на домакините, чиито първи сервиси рядко намираха очертанията на корта, и нашето момче достигна до 3 поредни брейкбола, вторият от които бе материализиран след удивителен пасингшот от бекхенд в движение. Впоследствие първата ни ракета затвърди по категоричен начин пробива си и съвсем скоро вече водеше със солиден аванс от 5:2. Вятърът продължи да подлага на изпитание нервите на двамата играчи, но в крайна сметка Гришо бе този, който по-добре успя да се приспособи към условията и заслужено поведе в отделните части.

Устремът на нашия сънародник се запази и в дебютните минути на втория сет, когато ветровитите условия не спряха да тровят играта на Опелка. Той отново трябваше да спасява подаването си, но разчитайки на помощта на най-силното си оръжие, не позволи да изостане с ранен пробив. Впоследствие той значително стабилизира играта си, а това, от своя страна, доведе до пълно изравняване на силите до 4:4.

С напредването на времето езикът на тялото на 211-сантиметровия състезател издаваше все повече негативни сигнали, а съпротивителните му сили сякаш бяха на изчерпване. Това, съчетано с великолепните ретури и минаващи удари от ракетата на българина, бе причината за реализирането на късен пробив в деветия гейм, осигурил на най-добрия ни тенисист възможност да подава за победата в мача. Заставайки на линията за сервис, Димитров бе непоколебим и след час и 15 минути престой на корта прати двубоя в историята.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Григор преодоля вятъра и Опелка, за да се класира на 1/8-финалите в ИУ! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | Обзори | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook