Безупречен Кузманов намери място на финала в Барселона и ще дебютира в топ 200!

от в 15:24 на 09.10.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава да играе най-добрия си тенис досега и надигра пореден много класен съперник, за да намери място на втория Чаланджър финал през своята кариера. Българинът надигра втория поставен Алекс Молчан със 7:5 7:6(5) и така си осигури място в сблъсъка за титлата в испанския град Барселона, където ще се изправи срещу водача в схемата Юго Гастон. Освен това Кузманов със сигурност ще дебютира в топ 200 от идния понеделник и няма никакво място за съмнение около участието му в пресявките на Аустрелиън Оупън догодина.

Мико имаше възможност да отмъкне още първия сервис гейм на опонента си, само че началният удар на втория поставен се задейства и той се измъкна от трудното положение. Впоследствие Молчан на свой ред можеше да осъществи пробив, но Кузманов запази самообладание и изстиска няколко поредни грешки от страна на опонента си.

Играта продължи с по едно лесно подаване в полза на състезателите, ала оттам насетне родният ни представител пое контрол върху двубоя и често матираше словака с перфектно изпълнени къси топки. Нашият сънародник измъчваше финалиста от Белград със силния си топспин при своите удари, а това му донесе преднина от 5:2 гейма.

Световният номер 117 все пак не се предаде, докато бекхендът на втората ни ракета все по-често се пропукваше и се стигна до равенство при 5:5. Тези събития не обезкуражиха пловдивчанина, който за пореден път се оказа с брейк напред и този път не сгреши, когато застана на линията за начален удар.

Втората част продължи да предлага много равностойна битка, като дългите размени бяха константно явление и никой не можеше да вземе предимство до 2:2. Тогава Кузманов се добра до три поредни брейкбола, но ретурите му не бяха с нужното качество и фаворитът съумя да отрази опасността пред себе си. Мико продължи да сменя постоянно ритъма в разиграванията, което му донесе скрит мачбол, само че последва неуспешен опит за минаващ удар и българинът трябваше да подава за оставане в света.

В следващите минути пред нашето момче се отвориха още немалко отлични шансове да сложи край на мача, които обаче бяха спасени със страхотни излизания към мрежата от страна на Молчан и заслужено се стигна до тайбрек. Там станахме свидетели на поредица от обрати, ала пловдивчанинът за пореден път показа несломимия си дух и доведе двубоя до успешна развръзка в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Кузманов намери място на финала в Барселона и ще дебютира в топ 200! Калоян Соколов
Теми:  
барселона | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook