Безупречен Кузманов отстъпи само 3 гейма на старта в Оейраш!

от в 17:59 на 29.03.2022
Диана Андреева

Димитър Кузманов демонстрира впечатляваща игра и напълно заслужено откри кампанията си на Чалънджър турнира в Оейраш с успех. Българинът надделя над Франческо Форти за точно 66 минути, а двубоят намери своя край при резултат 6:2 6:1. Следващото препятствие по пътя на световния номер 191 е шестият поставен в схемата Нуно Борхес, но преди това предстои втората ни ракета да излезе за своя двубой при каретата, който ще се състои по-късно днес. 

Кузманов откри двубоя с бърз сервис гейм, а непосредствено след това родният ни състезател бързо си извоюва лидерската позиция в сета не с един, а с цели два пробива за 5:1. Моментен спад в играта на пловдивчанина върна надеждите на Форти, който реализира рибрейк за 2:5, но втората ни ракета демонстрира класата си и не отпусна нито точка повече на противника, за да запише първия сет срещу името си. 

В началото на втората част двамата бяха безпогрешни от линията за сервис и това доведе до серия от три лишени от интрига гейма, преди Кузманов да излезе напред с 3:1. От този момент нататък родният ни национал показа отличен тенис, лишавайки младия си съперник от каквито и да е шансове, преди уверено да подпечата първата си победа за клей сезона в португалския град Оейраш.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Кузманов отстъпи само 3 гейма на старта в Оейраш! Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | димитър кузманов | кузманов | чаланджър оейраш | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook