Безупречен Медведев съкруши Циципас и е финалист на Аустрелиън Оупън!

от в 14:03 на 19.02.2021
Мирела Николова

Световният №4 Даниил Медведев беше безапелационен в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия, след като постигна победа в последователни сетове над Стефанос Циципас с 6:4 6:2 7:5 за малко над 2 часа на корта. Той запази феноменалното си ниво на игра по време на целия мач и не остави никакви шансове на гърка дори да мечтае за класиране на първи финал на турнир от Шлема. В мача за титлата в неделния ден на Даниил му предстои сблъсък с 8-кратния шампион в Мелбърн Новак Джокович.

В началните минути на срещата си пролича напрежението у двамата, породено от високия залог на полуфиналния двубой, и те залагаха на сигурни удари в средата на корта, дочаквайки грешка на съперника. Това се промени в петия гейм, когато руснакът достигна до първите брейкболи в мача и благодарение на великолепно пласираните си и високоскоростни удари в близост до основната линия се откъсна напред в резултата с пробив аванс. Медведев беше повече от категоричен в своите подавания, като единствените леки колебания от сервис линията дойдоха в гейма, когато сервираше за затваряне на сета, но макар да пропусна 3 сетбола, руснакът успя да запише първата част на свое име след няколко солидни аса. 

Вторият сет стартира с изявено надмощие на Даниил, който избираше да влиза в дълги разигравания от дъното на корта и демонстрираше завидна стабилност от бекхенд ъгъла си. От своя страна, Циципас така и не съумяваше да намери отговор на високото темпо на игра на опонента си, като често нервите му не издържаха в продължителните размени и още на първата почивка гъркът се оказа догонващ в резултата. Грешките му продължиха да се множат, което в комбинация с безкомпромисното представяне на Медведев във всеки един аспект от играта доведе до нов пробив, който вече окончателно сломи надеждите на Стефанос и прати частта в сметката на московчанина.

Медведев пренесе импулса си от края на втория сет и в следващия, влизайки в серия от 5 поредни спечелени гейма, а Циципас изглеждаше силно обезверен от извънземния тенис, който демонстрираше неговият опонент. Руснакът бе истински властелин на корта и не показваше слабост от нито една точка на полето, а това му се отплати и той реализира брейк още в първото подаване на съперника. Гъркът обаче все още не бе казал последната си дума в срещата и възползвайки се от колебанията на Даниил в средата на сета, върна пробива.

Световният №4 продължи да ускорява топката както от форхенд, така и от бекхенд, но Стефанос все по-често разнообразяваше играта и дочакваше пропуски от ракетата на противника си. Това обаче далеч не беше достатъчно за гръцкия тенисист да постигне нещо значимо и в последния възможен момент Медведев осъществи решителен пробив след брилянтно изпълнен пасинг шот от бекхенд, а гейм по-късно се класира за втори финал на "мейджър" надпревара в кариерата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Медведев съкруши Циципас и е финалист на Аустрелиън Оупън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook