Безупречен Саша Зверев най-после надви Медведев и си заслужи купата в Торино!

от в 18:29 на 21.11.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев изнесе второ поредно невероятно представяне на финалите в Торино и най-после се справи със съпротивата на Даниил Медведев. 24-годишният тенисист беше загубил последните си пет мача срещу днешния опонент, само че този път не му остави никакви шансове и го надигра с рутинното 6:4 6:4, дублирайки триумфа си отпреди четири сезона. 

Двамата си размениха по един бързо спечелен сервис гейм, но изведнъж представянето на Медведев претърпя рядък спад и той допусна няколко поредни необичайни грешки, които помогнаха на Зверев да достигне до три поредни точки за пробив. Германецът пък веднага се възползва от възможността, а впоследствие изнесе истински урок от линията за сервис, за да поведе с 3:1 гейма.

Световният номер три продължи с много вдъхновеното си представяне, което му позволи отново да притисне руснака от ретур и миналогодишният шампион се опита да разнообрази ритъма с първа атака към мрежата, но веднага беше разминат от вездесъщия бекхенд по правата на Саша. Последва мощен форхенд уинър от ракетата на Зверев, ала все пак вторият поставен се окопити и не позволи изоставането му да стане драстично.

Оттам насетне двамата играчи бяха безкомпромисни на собствено подаване и така шампионът от 2018-а година нямаше никакви трудности да прибави откриващата част към актива си.

Медведев изглеждаше видимо разклатен от случващото се на корта, като избързваше сериозно при своите отигравания и подаряваше точка след точка на противника си. Самият Зверев пък просто прехвърляше топката от другата страна на мрежата, докато изчака неизбежния пропуск от страна на московчанина и скоро по-младият от двамата разполагаше с брейк преднина и в този сет.

Постепенно вторият в света най-после намери обичайния си ритъм и нивото на тениса се повиши значително, но Саша имаше отговор за всяка една импровизация на съперника и покриваше съвършено полето си. Същевременно началният удар на германеца му носеше огромни дивиденти и съвсем скоро златният медалист от Токио можеше да ликува с една от най-ценните си победи през кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Саша Зверев най-после надви Медведев и си заслужи купата в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | Обзори | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook