Безупречен Синер изведе Италия напред срещу Франция

от в 02:56 на 04.01.2022
Калоян Соколов

Италия и Франция винаги са имали бурно съперничество в света на спорта и отвъд него, така че очакванията бяха двете страни да се вкопчат в здрава битка по време на сблъсъка им от груповата фаза на ATP Cup. Той беше открит с двубой между вторите ракети на отборите, което противопостави Яник Синер на Артур Риндеркнех. Младокът бързо показа защо през изминалия сезон съумя да пробие в топ 10 на ранглистата и надигра своя опонент по почти всеки един показател и така доближи италианците на само един успех от краен триумф в съревнованието - 6:3 7:6(3).

Синер държеше темпото високо от самото начало, но французинът също показваше вдъхновяващи изпълнения и често пласираше завършващи удари от форхенд страната. Постепенно обаче Риндеркнех започна да прибързва прекалено много, а фаворитът показваше страхотна стабилност от дъното на корта и заслужено достигна до пробив за преднина от 3:1 гейма. Оттам насетне 20-годишният състезател контролираше напълно ситуацията на корта и с лекота прибави откриващия сет към актива си.

Световният номер 58 обаче не се предаде и отново се върна към добрите си изяви от първите минути, като сега постоянно се изместваше, за да атакува плитките съперникови втори подавания и редовно се отчиташе с безупречни ретури. Натискът от страна на французина непрекъснато се усилваше, докато шампионът от София сякаш допусна известно отпускане и в крайна сметка заслужено инкасира брейк.

Тези събития подействаха достатъчно отрезвяващо на италианеца, който отново започна да удря топката с познатата мощ и това му позволи да достигне до тайбрек. В него Риндеркнех опита няколко изненадващи излизания към мрежата, само че те бяха контрирани от поредица мълниеносни бекхенд прави и така десетият в света се поздрави със заслужена победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен Синер изведе Италия напред срещу Франция Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | артур риндеркнех | италия | Обзори | франция | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook