Безупречен: Зверев сломи Джокович в истинско тенис зрелище и е на финал в Торино!

от в 00:04 на 21.11.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев за пореден път показа, че може да бъде много трудно спрян, когато е на върха на способностите си и изигра един от най-добрите си мачове през сезона, за да спре първата ракета на света Новак Джокович. По-младият от двамата състезатели не допусна почти никави спадове през целия сблъсък, което му позволи да надделее със 7:6(4) 4:6 6:3 и така да надделее в невероятното зрелище, което ни изнесоха бившите шампиони на финалния Мастърс. Победата гарантира място в сблъсъка за титлата на Зверев, където негов съперник ще бъде Даниил Медведев, а със сигурност някой измежду него и московчанинът ще се поздрави с втори триумф в престижната надпревара.

Нивото на тениса беше изключително високо от самото начало и никой от двамата не можеше да вземе предимство. Дългите разигравания следваха едно след друго, като играчите даваха всичко от себе си във всяка една размяна и се докарваха взаимно до предела на силите си. Точките за пробив пък се оказваха химера за тях, защото нивото на сервиращите беше вездесъщо и никой не съумяваше да се откъсне напред до резултата от 5:5 гейма.

Тогава световният номер едно надделя в едно изумително разиграване от 34 удара, което му донесе два поредни брейкбола, ала началният удар на Зверев се задейства моментално и напълно логично се стигна до тайбрек. В него поставеният под номер три изцяло пое инициативата в свои ръце, отчитайки се с няколко неспасяеми бекхенда по правата, които му донесоха успеха в този толкова оспорван откриващ сет.

Подемът на Зверев продължи с пълни сили във втората част, но Ноле намери сили да поохлади ентусиазма на опонента си, провеждайки няколко образцови акции към мрежата. Категорично обаче подаванията на балканеца вървяха далеч по-трудно и се създаваше усещането как съвсем скоро германецът ще нанесе решителния си удар, за да се поздрави с крайната победа.

Джокович веднага показа колко трудно е да бъде пречупен и отново получи точки за пробив в края на сета, ала този път път се възползва от открилата се пред него възможност и съвсем скоро имахме равенство в общия резултат.

Там наглед психологическото преимущество трябваше да бъде на страната на 20-кратния шампион от Шлема, само че Саша показа възможно най-агресивното си лице на корта и редовно сервираше с над 200 километра в час при вторите си подавания. Това даваше нужната увереност на 24-годишният състезател да действа по-уверено на ретур, като той постоянно поставяше под натиск Джокера и фаворитът логично се пропука, с което германецът си осигури аванс от 4:2.

Последва много тежък гейм, в който петкратният шампион беше в отлична позиция веднага да достигна до паритет. Зверев не се разколеба нито за миг и показа абсолютно безгрешна игра от дъното на корта, която му позволи да застане на сервис линията в опит да си гарантира победата, а впоследствие 198-сантиметровият играч показа нерви от стомана и напълно заслужено се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен: Зверев сломи Джокович в истинско тенис зрелище и е на финал в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | новак джокович | Обзори | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook