Безупречна Халеп изнесе ново образцово представяне и е в 1/4-финалите без загубен сет!

от в 22:10 на 11.08.2022
Мирела Николова

От началото на седмицата Симона Халеп демонстрира отлична игра на WTA 1000 надпреварата в Торонто и вече е част от четвъртфиналната фаза на турнира, без да е загубила нито един сет по пътя си. След като в предходните два кръга надделя последователно над Дона Векич и Шуай Жанг, днес румънката се справи със съпротивата на 25-годишната швейцарска надежда Жил Тайхман, затваряйки двубоя след час и 30 минути за крайното 6:2 7:5. Така двукратната шампионка в надпреварата си гарантира сблъсък за влизане в полуфиналите, като нейна следваща съперничка ще бъде Коко Гоф.

Румънката налагаше агресивен стил на игра още от първите минути на мача и постигаше великолепни ъгли с ударите си, с които изхвърляше противничката си извън корта и си осигуряваше добра позиция за завършване. Тя на бърза ръка си изгради стабилен аванс от 3:0, а впоследствие продължи да взима топката рано след отскока и да налага високо темпо, което се оказа непосилно за швейцарката, и така успехът в дебютния сет бе за фаворитката.

В началото на втората част Халеп отново бе изключително агресивна при посрещане и постави под напрежение всеки от първите два сервис гейма на опонентката, но Тайхман така и не позволи да се стигне до брейк благодарение на няколко безпогрешно проведени разигравания от основната линия. Последва серия от убедително спечелени подавания за сервиращите и равенството се запази до 5:5, когато бившата №1 се възползва от напрежението, сковало ръката на по-младата състезателка, за да осъществи пробив в последния възможен момент, който я изведе до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна Халеп изнесе ново образцово представяне и е в 1/4-финалите без загубен сет! Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | симона халеп | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook