Безупречна Халеп откри сезона си с категоричен успех над местна надежда в Мелбърн

от в 13:47 на 05.01.2022
Мирела Николова

Сезон 2021 не бе сред най-успешните за бившата №1 в ранглистата Симона Халеп, тъй като ѝ се наложи да пропусне значителен брой турнири поради контузии. Новата година обаче стартира по отличен начин за румънката, която не остави никакви шансове на австралийска представителка в лицето на 21-годишната Дестъни Аява на старта в Мелбърн. Двукратната шампионка от Шлема показа класата си и не изпита никакви проблеми с далеч по-неопитната си съперничка в хода на целия мач, за да оформи крайното 6:4 6:2, което ѝ осигури място във втория кръг, където ще срещне Габриела Русе.

Двубоят бе открит с бърз пробив на сметката на Халеп, но затвърждаването му така и не стана факт, след като фаворитката пропусна четири геймбола, преди да инкасира рибрейк. Последваха минути, в които австралийката успяваше да остане равностойна на именитата си опонентка, но в решителните мигове на сета бившата №1 драстично повиши нивото си и реализира пробив, който се оказа решаващ за развръзката в откриващата част.

Симона пренесе инерцията си и във втория сет, където отново осъществи ранен брейк, който ѝ даде необходимото спокойствие и от този момент нататък тя изцяло контролираше събитията на корта. Младата тенисистка все по-рядко съумяваше да удържи натиска на румънката и макар Айва да показа характер в голяма част от последвалите геймове, то съдбата ѝ бе обречена срещу отлично играещата Халеп, която дублира пробива си преднина и скоро сложи точка на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна Халеп откри сезона си с категоричен успех над местна надежда в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | мелбърн | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook