Бианка Андрееску за контузията си и изминалите две седмици в Маями

от в 20:30 на 04.04.2021
Диана Андреева

Две седмици, изпълнени с оспоравни мачове и страхотни победи, класираха Бианка Андрееску на първи финал от 2019 година насам. Канадката, която отсъстваше от корта в продължение на повече от една година, поради травма, бе принудена да се оттегли от заключителния мач в Маями през вчерашния ден, заради нова контузия.

„Не исках да се отказвам, но Абдул - моят фитнес треньор, на практика ме спаси от мен самата, защото не за първи път щях да повторя грешка, оставила ме извън корта за продължителен период от време и то неведнъж, а именно да продължавам да играя, независимо от контузия, докато ситуацията не стане критична. Макар че не исках да спирам, му се доверих, защото знаех, че това е най-доброто решение.", сподели Андрееску след края на срещата със световната номер едно Ашли Барти.

"Искам да гледам напред в моята кариера. Само на 20 съм, няма нужда да рискувам всичко. Направих го преди няколко години и няма да повтарям тази грешка. Гордея се със себе си затова. Издръжлива съм. Да се откажа в този мач ми коства много.

Чувствам се сякаш съм изиграла три турнира през тези две седмици, заради цялото това време, прекарано на корта. Хубаво е, че успях да издържа и достигнах до тази фаза. Чувствам се много уверена. В моментите, когато играта ми не се получава не се отказвам, ами продължавам да се боря. Искам да бъда на върха още дълго време.“, завърши шампионката на US Open 2019.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бианка Андрееску за контузията си и изминалите две седмици в Маями Диана Андреева
Теми:  
бианка андрееску | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook