Бил Гейтс: Развълнуван съм, че отново ще си партнирам с Федерер

от в 13:23 на 04.02.2020
Димитър Беловски

Бил Гейтс отново ще бъде партньор на Роджър Федерер в „Мач за Африка 6“, който ще се проведе само след няколко дни, на 7 февруари, в Кейптаун.

Създателят на Майкрософт игра с Маестрото през март 2018 за „Мач за Африка 5.“

Днес Гейтс използва Туитър акаунта си, за да изкаже вълнението си, че отново ще може да си партнира с Федерер. Техни съперници ще бъдат Рафаел Надал и южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

„Развълнуван съм, че ще си партнирам с Федерер отново в мач за Африка този петък в Кейптаун. Да делиш един корт с Федерер винаги и трепетно изживяване и нямам търпение да срещнем Надал и Тревър Ноа.“

Основното шоу за феновете ще дойде след мача на двойки, когато Надал и Федерер ще играят и поединично. Мачът е организиран от Фондацията на Роджър Федерер, а средствата ще отидат за образователни и атлетични програми за децата на Африка.

За Федерер ще бъде много специално да играе в Южна Африка, тъй като майка му, Линет, е родена там.

Още през юли швейцарецът сподели: „Това ще бъде една сбъдната мечта. Ще играя в родината на майка ми срещу моя най-труден съперник и добър приятел Рафа Надал. Ние споделяме не само любовта към играта, но и желанието да помагаме на децата да имат по-добър старт в живота и образованието. Ще бъде уникално преживяване за мен и семейството ми.“

Надал и Федерер ще подобрят рекорда за брой зрители на тенис мач. Те ще играят пред 50 000 души на Cape Town Stadium, което ще означава и нов рекорд за зрители на тенис мач. Интересното е, че този рекорд се държи от Федерер и Зверев, като те през 2019 година събраха 42 517 души публика в Мексико Сити.

 

 

Оцени тази статия:
Бил Гейтс: Развълнуван съм, че отново ще си партнирам с Федерер Димитър Беловски
Теми:  
бил гейтс | мач за африка | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook