Били Джийн Кинг за Наоми Осака и всичко, което тя прави на и извън корта

от в 16:31 на 13.12.2020
Диана Андреева

Тенис легендата Били Джийн Кинг за пореден път похвали трикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака, след като постиженията й в спорта и политиката я доведоха до корицата на списание Vogue.

Били Джийн Кинг, която беше твърдо зад Наоми Осака по време на нейните действия относно кампанията Black Lives Matter, преди това заяви, че тенисът е „щастлив“ да има подобна личност като Осака. Тази седмица, както се съобщава на vogue.com, Кинг отново похвали световната номер 3: „Това, което тя направи, беше моя мечта“.

Кинг беше особено впечатлена от 23-годишната състезатлка по време на Откритото първенство на САЩ, когато тя се обяви против расовата и социалната несправедливост по пътя си към вдигане на втора титла във Флъшинг Медоус. Трикратната шампионка от Големия шлем използваше различна маска за лице на всеки мач, носеща името на чернокожи хора, ставали жертви на насилие, а преди това се присъедини към широко разпространения бойкот по време на Western & Southern Open.

"Наоми е фантастична. Обичам начина, по който използва тениса, за да помогне в борбата с несправедливостта. Развълнувана съм от нея “, каза Кинг.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Били Джийн Кинг за Наоми Осака и всичко, което тя прави на и извън корта Диана Андреева
Теми:  
били джийн кинг | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook