Битка до последно и осъществен обрат: Григор Димитров е 1/8-финалист във Вашингтон!

от в 01:59 на 04.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да направи своето завръщане на корта през днешния ден, след като получи травма в областта на бедрото по време на откриващия си мач от Уимбълдън и беше принуден да си вземе едномесечна пауза от изявите си в ATP Тура. Както знаем, то не е никак лесно да си на висота в първия си мач след подобно отсъствие и категорично има много какво още да се желае от формата на петия поставен, ала най-важното е, че първата ни ракета откри участието си във Вашингтон с победа над Адриан Манарино - 6:1 3:6 7:5. Двубоят премина през много приливи и отливи за хасковлията, който беше по-съсредоточен от съперника си в решаващите моменти и записа четвъртата си победа от също толкова срещи с него, а на осминафиналната фаза ще премери сили с младока Себастиан Корда.

Срещата започна по мечтан начин за българина, който проби още в дебютното подаване на своя съперник, възползвайки се от намесата на мрежата в своя полза. Родният ни представител действаше с все по-голяма доза увереност и не пропускаше да накаже меките отигравания на своя опонент. Скоро Григор се сдоби с шанс за още един брейк, а неговият слайс удържа на атаките от страна на противника и геймовете станаха 5:0 в полза на нашия сънародник. Все пак Манарино успя да се разпише в резултата, само че нямаше сили за нищо повече и сетът отиде в сметката на първата ни ракета.

Втората част се развиваше далеч по-равностойно, като определено хасковлията свали сериозно равнището си на ретур. Това позволи на французина да действа с далеч по-голямо свобода на собствено подаване и силите на корта се изравниха напълно. Непоставеният състезател съумя да вкара световния номер 19 в любимото си русло на игра и дългите разигравания изобилстваха. В тях често нервите на българина не издържаха и грешките му непрекъснато се увеличаваха, което позволи на ветерана да реализира пробив за 5:3 и скоро имахме пълен паритет в отделните части.

Спадът в действията на най-добрия ни тенисист продължи с пълна сила, докато Манарино продължаваше да е изключително солиден от дъното на корта. Григор пък губеше търпение и често предприемаше ненужни рискове, които обикновено завършваха с точка в полза на опонента. Така 34-годишният играч напълно заслужено се откъсна напред с 3:1, но Димитров нямаше намерение да се предава и впечатли с няколко фамозни изпълнения от бекхенд по правата. Неточностите също продължаваха да не са никак малко на брой от ракетата на родния ни представител, само че той намираше начин да се измъква от трудните ситуации и отмъкна подаването на левичаря при 6:5 в своя полза, за да си гарантира триумфа в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка до последно и осъществен обрат: Григор Димитров е 1/8-финалист във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | бгтенис | вашингтон | григор димитров | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook