Битка докрай: Хуркач сломи финалиста от Монте Карло и разочарова пълните трибуни в Мадрид

от в 21:15 на 04.05.2022
Мирела Николова

След като в откриващия си двубой на Мастърса в Мадрид трябваше да прекара почти 3 часа на корта, през днешния ден Хуберт Хуркач бе въвлечен в пореден драматичен сблъсък, като този път негов опонент бе финалистът от Монте Карло - Алехандро Давидович Фокина. Мачът бе изключително оспорван и продължи близо 2 часа и 30 минути, преди полякът да надделее в тайбрека на решителния трети сет и да се поздрави с крайната победа - 6:4 4:6 7:6(5). Така той продължава към осминафиналната фаза на турнира, където ще се изправи срещу Душан Лайович, който по-рано днес елиминира петия поставен Каспър Рууд.

Дебютният сет бе изключително равностоен, като пасивната на моменти игра от страна на Хуркач го изправи пред няколко опасности от пробив, но именно тогава сервисът му ставаше неговото най-силно оръжие и го измъкваше от затруднената ситуация. В края на частта срещата бе прекъсната за кратко поради дъжд, което повлия на концентрацията на Фокина и след подновяването на играта той допусна серия от неточности, изпратили сета в сметката на световния №14.

В началото на втората част обаче преимуществото бе изцяло на страната на испанеца, който, подпомаган от пълните трибуни, съумя да пречупи Хуркач и да пробие на два пъти, осигурявайки си аванс от 5:1. Въпреки че допусна връщане на един от брейковете, местният любимец не позволи да се стигне до обрат и при втория си опит затвори сета в своя полза.

Качеството на тениса в третата част значително се повиши, тъй като и двамата тенисисти бяха свели грешките си до минимум и можехме да наблюдаваме множество темпови размени на удари. Двамата си размениха по един пробив в началото на сета, а впоследствие бяха безупречни на свое подаване, поради което паритетът се запази в хода на цялата част и мачът щеше да бъде решен в тайбрек. В него Давидович поведе с 4:3 точки, но в решаващите моменти Хуркач бе по-стабилният от двамата и осъществи късен минипробив, донесъл му крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка докрай: Хуркач сломи финалиста от Монте Карло и разочарова пълните трибуни в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | мадрид | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook