Битка от друга планета: Медведев спаси 2 мачбола и съкруши Зверев в мача на турнира!

от в 00:00 на 14.04.2023
Мирела Николова

Сблъсъкът между Даниил Медведев и Александър Зверев несъмнено бе най-очакваният в програмата за днешния ден на Мастърс надпреварата в Монте Карло, като двамата напълно успяха да оправдаят очакванията за оспорван двубой. Германецът изигра най-силния си двубой след завръщането и на два пъти се намираше само на гейм от крайния успех, но именно в решителните минути световният №5 показа повече хладнокръвие и съумя да осъществи забележителен обрат след точно 3 часа и 8 минути и крайното 4:6 7:5 7:6(7). Така той продължава към четвъртфиналната фаза на турнира в Монако, където му предстои пряк двубой с Холгер Руне.

Германецът се нуждаеше от известно време, за да навлезе в ритъм, и в откриващото си подаване допусна няколко непредизвикани грешки, които му костваха изоставане с пробив и 1:2 на първата почивка. Веднага след това обаче бившият №3 се мобилизира и подпомогнат от неубедителния втори сервис на съперника, реализира мигновен рибрейк. Саша влизаше агресивно в разиграването още с ретура си, а оттам насетне бе само въпрос на време да пласира завършващ удар. Така той осъществи втори пореден пробив и съвсем скоро си изгради солиден аванс от 5:2, който му бе напълно достатъчен, за да запише дебютния сет в своя актив.

Във втората част Медведев изостри играта си и все по-често го виждахме да заема офанзивна позиция в търсене на печеливш удар. Така той на два пъти успя да излезе напред с пробив аванс, но липсата му на първи сервис и колебливите му изяви от основната линия позволиха на Зверев да върне всеки от брейковете и да запази равенството до 4:4. Тогава той дори осъществи нов пробив, дал му възможност да сервира за крайния успех, но именно тогава финалистът от US Open 2020 се поддаде на напрежението и не само че не успя да затвори срещата, но и загуби последните три гейма от сета, поради което се стигна до трета решителна част.

Двамата тенисисти бяха запазили най-доброто от себе си за финалния сет, където непредизвиканите неточности бяха сведени до минимум, а уинърите се множаха. Все пак по-офанзивният подход на Зверев даде резултат в деветия гейм, когато той предизвика няколко пропуска на руснака, които дадоха на световния №16 за втори път да сервира за победата. Сценарият от предходния сет обаче се повтори и щастието на германския представител бързо бе помрачено от рибрейк на нула. 

Изходът от този толкова оспорван двубой напълно резонно трябваше да се реши в тайбрек. Той стартира с изявено превъзходство за Медведев, който получи аванс от два минипробива и 5:2 след непредизвикани грешки на опонента. Последваха обаче 4 поредни точки в сметката на Зверев, който дори достигна до два мачбола, но никой от тях не бе материализиран. Усещайки за пореден път колебанията на противника, руснакът увеличи интензитета в ударите си и съвсем скоро се сдоби с възможност за спечелване на мача, минути след което можеше да вдигне победоносно ръце.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка от друга планета: Медведев спаси 2 мачбола и съкруши Зверев в мача на турнира! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook