Битката за номер 1: Кой от Алкарас, Надал и Циципас ще е на върха в края на сезона?

от в 13:35 на 08.11.2022
Калоян Соколов

Сезонът на почти всички състезатели в Тура вече намери своя край, а единствено осемте най-добри играчи за 2022-ра ще имат възможността да се включат във финалите на ATP, които ще се проведат в Торино между 13 и 20 ноември. За огромно съжаление обаче, то световният номер едно Карлос Алкарас получи неприятна травма в областта на корема по време четвъртфиналния си двубой от Мастърса в Париж срещу Холгер Руне и така няма да има възможност да дебютира в една от най-престижните тенис надпревари.

По този начин мястото на тийнейджъра ще бъде заето от американеца Тейлър Фриц, който никога досега не е бил част от турнира, но определено си заслужи тази възможност, имайки предвид титлите му в Индиън Уелс, Ийстбърн и Токио. Отсъствието на Алкарас пък дава възможност на Рафаел Надал и Стефанос Циципас да изместят шампиона от US Open и някой измежду тях да завърши сезона на върха в световното подреждане.

Пред гърка определено задачата е по-сложна, защото той изостава на 1470 точки зад Алкарас и трябва да повтори постижението на Григор Димитров от 2017-та, а именно да спечели петте си двубоя в италианския град и да се превърне в непобеден шампион, ако иска да оглави подреждането.

За Рафа нещата са една идея по-опростени, тъй като той има право да допусне едно поражение в групите и пак би могъл да си върне първото място в класацията на ATP. Матадора дори има вариант да бъде лидер в края на сезона и при положение, че бъде надигран на финала, само че за целта ще бъде задължен да надделее и над тримата си съперници в своя предварителен поток и да не бъде победен от самия Циципас в спора за трофея.

При всякакви други варианти и ранни отпадания от страна на Надал и Циципас, то 19-годишният състезател ще остане на върха, макар че няма да пътува за Торино.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката за номер 1: Кой от Алкарас, Надал и Циципас ще е на върха в края на сезона? Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook