Битката за номер едно: Надал с едни гърди пред Медведев, Алкарас и Рууд

от в 17:23 на 02.09.2022
Калоян Соколов

Наскоро стана ясно, че Даниил Медведев е първият световен номер едно с актив под 7000 точки от времето на Марат Сафин, а това предполага как силите в ATP Тура към момента са много изравнени и нямаме ясно обособени доминантни фигури, както беше доскоро. Разбира се, то трябва да споменем за невъзможността на Новак Джокович да играе в редица от големите надпревари и така сърбинът загуби възможност да се бори за заемане на челната позиция след края на US Open, където не беше допуснат да участва поради ваксинационния си статус. Александър Зверев пък претърпя тежка травма по време на Ролан Гарос и трябваше да претърпи операция на глезена, а това спря германеца от заминаване за Ню Йорк и ще го видим обратно на корта в средата на месеца, когато предстоят финалите за "Купа Дейвис" (13 -18 септември).

По този начин петима състезатели запазиха шансове да оглавят световната ранглиста, щом последното "мейджър" състезание за годината приключи, а това са Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Каспър Рууд. Гъркът обаче приключи участието си на Откритото първенство на САЩ скоропостижно, отстъпвайки в откриващия кръг на Даниел Елахи Галан, което в най-добрия случай ще го остави на петото място при обновяването на подреждането. 

Безспорно големият фаворит за заемане на трона в мъжкия тенис е Рафаел Надал. Испанецът вече спечели два трофея от Шлема през настоящия сезон и е начело с над 600 точки пред преследвачите си, ако извадим актива на тенисистите от миналогодишния US Open. Рафа беше контузен точно в тази част от сезон 2021 и останалите играчи ще трябва да достигнат поне до финал, за да имат шанс да се борят за лидерската позиция с Матадора. В случай, че манакорецът прогресира до фазата на финалната четворка, то някой от изброените играчи ще трябва да вдигне титлата в Ню Йорк, тъй като иначе именно левичарят ще се завърне на първото място в света. Всичко това ни показва, че испанецът е твърд фаворит в тази своеобразна надпревара и се нуждае от още четири спечелени мача, за да измести Медведев от челото и да не бъде зависим от представянето на своите колеги.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката за номер едно: Надал с едни гърди пред Медведев, Алкарас и Рууд Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | александър зверев | даниил медведев | карлос алкарас | каспър рууд | любопитно | новак джокович | номер едно | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook