Бивш №1: Кирьос е прав, че причината за наказанието бе нараненото его на съдията

от в 15:32 на 30.03.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос е един от най-своенравните състезатели в Тура, като неговият бурен темперамент го е замесвал в не един и два скандала през годините. По време на осминафинала си срещу Яник Синер снощи австралиецът отново затвърди репутацията си на "лошото момче на тениса", тъй като в хода на целия двубой не спря да отправя обидни реплики към съдията на стола Карлос Бернардеш, поставяйки под съмнение качествата му като арбитър и заявявайки, че от АТР трябва да назначат нови съдии, тъй като сегашните не стават за нищо.

Тези непрекъснати обиди доведоха до наказателна точка за канбереца в тайбрека на първата част, като по време на последвалата почивка световният №102 отправи обвинение, че причината за това се крие в нараненото его на бразилския рефер, което, от своя страна, доведе и до наказателен гейм за канбереца. 

Своето мнение по случая изказа бившият №1 Анди Родик, който сподели, че по никакъв начин не заема страната на Кирьос, но същевременно подкрепя думите му, че Бернардеш го е санкционирал, тъй като се е почувствал засегнат от репликите на австралиеца.

"След като получиш предупреждение, не можеш да си позволиш да направиш нещо друго, което би довело до ново такова. На няколко пъти Ник повтори, че Карлос е лош съдия и не може да се справи със задачата си. Това ме кара да вярвам, че Кирьос е прав в твърдението си, че Бернардеш, когото много харесвам, се е засегнал и затова е дал наказателен гейм. Нямаше нищо неспортсменско в поведението на Кирьос. Причината наистина беше нараненото его на съдията. Начинът, по който Ник опита да се справи със ситуацията обаче, бе напълно погрешен", добави още шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2003 г.

Източник: Essentially Sports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Кирьос е прав, че причината за наказанието бе нараненото его на съдията Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | интервю | любопитно | маями | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook