Бивш 1/4-финалист на Australian Open бе дисквалифициран по време на мача си

от в 17:53 на 15.09.2021
Диана Андреева

Стане ли въпрос за правила и тяхното спазване, тенисът е един от най-стриктните спортове в това отношение. Всички помним случилото се на Откритото първенство на САЩ, когато Новак Джокович бе дисквалифициран от надпреварата, тъй като, макар и непреднамерено, удари с топка една от страничните съдийки, а през вчерашния ден Тенис Сандгрен също бе поставен в подобна ситуация, след като бе отстранен от Чаланджъра в Кери по време на двубоя си срещу Кристофър Юбенкс.

Резултатът бе 1:0 за американеца, който бе повел с пробив, когато при 40:40 в следващия гейм се разигра въпросният случай. Сандгрен поиска да получи топка от подавача, ала една от тях го уцели в слабините, при което настоящият световен №103 изпрати топката настрани и без да иска, удари лайнсмен, който точно в този момент се преместваше от мястото си. 

Последва кратък разговор на съдията на стола със супервайзъра, след което бе взето решението американецът, който е достигал до 41-вата позиция в световната ранглиста, да бъде дисквалифициран.

Впоследствие Сандгрен публикува видео от случая в официалния си профил в Туитър, под който написа: "И нека бъдем точни - вината беше изцяло моя".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш 1/4-финалист на Australian Open бе дисквалифициран по време на мача си Диана Андреева
Теми:  
us open | новак джокович | тенис сандгрен

Коментари





Следвайте ни в Facebook