Бивш член на топ 10: Няма по-добър от Зверев в света

от в 11:20 на 22.11.2021
Мирела Николова

Александър Зверев триумфира за втори път в кариерата си на Финалите на АТР, надделявайки над световния №2 и миналогодишен шампион в турнира - Даниил Медведев. Германецът показа, че си е взел необходимите поуки от поражението си от същия противник преди няколко дни в груповата фаза и изнасяйки поредно безупречно представяне, пречупи съпротивата на руснака, за да сложи подобаващ край на своя сезон, в който спечели три титли от сериите "Мастърс 1000" и се окичи със златен олимпийски медал. С играта си във финалния сблъсък Саша доказа, че напълно заслужава мястото си сред елита на световния тенис, а според бившия тенисист Андрей Чесноков, който достига до деветата позиция в класацията на АТР, Зверев е най-добрият играч в момента:

"Мислех си за случилото се във финала снощи, но всъщност той беше като продължение на двубоя между Зверев и Джокович на полуфиналите. Саша надигра Новак от основната линия, а преди единственият, който можеше да стори това, беше Надал. Сега обаче германецът демонстрира невероятна форма, която не позволи на Медведев да направи каквото и да било в спора за титлата.

Ако ме попитат кой ще вдигне трофей от Големия шлем догодина, то с потенциала, който Зверев показа в Торино, той ще спечели поне един. Той играе по наистина феноменален начин и нямам никакво съмнение, че в момента няма по-добър играч от него в света", завърши бившият руски тенисист.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш член на топ 10: Няма по-добър от Зверев в света Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook