Бивш номер 2: Медведев трябва да бъде като Китайската стена, за да победи Джокович

от в 17:40 на 12.09.2021
Калоян Соколов

Всички ние се вълнуваме за предстоящата решителна битка на Откритото първенство на САЩ, където титлата ще си оспорват Новак Джокович и Даниил Медведев. Сърбинът има възможност да оформи т.нар "календарен шлем" и до голяма степен да се превърне в най-великия тенисист някога, само че неговият съперник показва превъзходна форма и изглежда готов за предизвикателството.

Анализите на експертите по темата пък продължават да не стихват, а Матс Виландер и Алекс Кореча споделиха своята гледна точка за очакваното шоу. Бившите големи шампиони очаквано фаворизираха балканеца, но далеч не изключиха да станем свидетели на изненадваща развръзка.

Кореча: - Липсата на трудни мачове по никакъв начин не е дефицит за Даниил Медведев, а е сериозно предимство. Сега пред него стои възможността да хвърли всички сили в този конкретен двубой, появявайки се напълно свеж на корта. Ако бях в същото положение, то щях да превърна мача във физическа война. Нека сблъсъкът да продължи седем часа и да видим кой ще умре пръв на корта. Шансовете на руснака се крият в доброто сервиране и изграждането на защита, която да наподобява Великата китайска стена.

Виландер: - Играта на Джокович се подобри много в хода на турнира. Той направи три брилянтни последни сета в срещата си с Матео Беретини, а впоследствие показа най-доброто от себе си във важните моменти срещу Саша Зверев. Именно затова смятам, че е готов да покаже още по-силен тенис във финала. Медведев трябва да се опита да накара Новак да се движи постоянно и да се надява собствените му крака да издържат в задаващия се маратон.

Не виждам как Даниил може да надвие съперника си чрез мощ, но мога да кажа същото по отношение на световния номер едно. Вероятно двамата състезатели ще използват сходен тактически подход, като единствената разлика се явява в това, че Джокович има по-опасен форхенд и излиза малко повече на мрежата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 2: Медведев трябва да бъде като Китайската стена, за да победи Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | алекс кореча | интервюта | любопитно | матс виландер

Коментари





Следвайте ни в Facebook