Бивш номер 9 за Фриц: Щом побеждава Надал контузен, то трябва да спечели всичко

от в 10:42 на 23.03.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц стигна до неочакван триумф на тазгодишния Мастърс в Индиън Уелс, надигравайки Рафаел Надал във финалния двубой и така прекъсна серията от 20 поредни успеха на Матадора през настоящия сезон. Титлата на американеца дойде при много драматични обстоятелства, защото той нарани сериозно своя глезен в полуфиналната си среща с Андрей Рубльов и до последно не се знаеше дали ще излезе на корта в решителния двубой за трофея. Оказа се, че световният номер 13 дори е бил съветван от щаба си да не излиза на корта, но той е взел самостоятелното решение да не се оттегля от най-важния мач досега в живота си, което е сработило изцяло в негова полза.

Не всеки обаче е готов да приеме историята на 24-годишния състезател за чиста монета и нападките към него не закъсняха, като те бяха особено остри от страна на бившия номер девет Андрей Чесноков, който сподели следното по казуса:

"Може да разказвате на всеки небивалиците около тази предполагаема контузия, само че това няма да е направи по-истинска. Защо Фриц изобщо взе участие в този сблъсък, ако положението му беше толкова сериозно? Никой не е толкова глупав, за да рискува до такава степен със здравето си. Нека американците знаят, че той нямаше никакъв проблем с движението си по игрището. Цялата тази ситуация е пълен цирк и Фриц би трябвало да спечели всички ATP турнири до края на годината, ако е способен да победи Надал с толкова "сериозна" травма - завърши някогашният топ играч.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер 9 за Фриц: Щом побеждава Надал контузен, то трябва да спечели всичко Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей чесноков | интервюта | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook