Бивш номер едно: Душата на Купа "Дейвис" беше изтъргувана и умъртвена

от в 15:34 на 26.11.2021
Калоян Соколов

Лейтън Хюит е олицетворението за отборен играч и изявите на австралиеца са главната причина за триумфа на страната му в Купа "Дейвис" през 1999-а и 2003-а година. Сега обаче форматът на отборната надпревара е коренно променен и най-добрите тимове се срещат в рамките на една седмица, за да определят шампиона, докато в миналото двубоите се провеждаха в рамките на цялата година и винаги домакинството се падаше на едната държава от отделната двойка, докато сега всички сблъсъци се провеждат не неутрален терен.

Бившият номер едно пък изрази явното си несъгласие в променения правилник и изрази опасенията си за бъдещето на турнира:

"В момента атмосферата е близо до нулевата. По мое време публиката можеше да обърне изхода на всеки един двубой, а към момента енергията напълно отсъства и всичко опира до частни интереси. Сега чух как искат евентуално домакинството да премине в Абу Даби, което е пълна глупост. Отличителният белег на Купа "Дейвис" се е криел в препълнение трибуни и това ни беше отнето. Душата на турнира се превърна в обект на търгуване, като в момента е просто умъртвена" - завърши някогашната първа ракета на света.

Източник: Tennnis365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш номер едно: Душата на Купа "Дейвис" беше изтъргувана и умъртвена Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | купа дейвис | лейтън хюит | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook