Бивш шампион на двойки: Федерер винаги се е държал уважително с всички играчи

от в 14:09 на 05.04.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер невинаги е имал сегашната си репутация на безупречен джентълмен и в ранните си години неведнъж е избухвал неконтролируемо. Това се променя, когато Маестрото преживява смъртта на първия си треньор Питър Картър. Тогава швейцарецът решава да направи всичко възможно, за да продължи завета му и тотално променя своя имидж, превръщайки се в истински еталон за поведение, а успехите на корта не закъсняват.

Федерер може да разчита на огромно уважение към себе си от страна на неговите колеги, а точно тази тема беше коментирана наскоро от бившия германски двойков специалист Александър Васке. Четирикратният ATP шампион сподели възхищението си от поведението на 20-кратния носител на трофеи от Големия шлем към останалите тенисисти, а ето и точните му думи:

"Никога не съм виждал Роджър да проявява неуважение или арогантност към свой колега. Той се държеше като един от многото и не е претендирал с успехите си. Винаги можеше да поговориш с него, а той беше изключително дружелюбен. Спомням си как голяма част от тенисистите наблюдавахме един от мачовете на Ролан Гарос през 2006-та и един състезател беше на път да постигне най-голямата си победя някога, само че изведнъж прояви голяма доза нервност и не можеше да улучи топката.

Тогава Федерер отбеляза, че очевидно става въпрос за голяма доза напрежение и всички очаквахме да продължи с някакъв вид лекция, чрез която да обясни как би могло да се избегне подобно нещо и един вид да ни поучи. Вместо това той просто отбеляза, че до един сме били в подобна ситуация и просто трябва да проявим разбиране, защото утре бихме могли да сме на неговото място. Тогава видях колко всъщност чувствителен човек е Роджър" - завърши Васке.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион на двойки: Федерер винаги се е държал уважително с всички играчи Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър васке | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook