Бивш шампион от Шлема: Надявам се детето ми да бъде като Федерер

от в 16:19 на 17.08.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер се е превърнал в пример за подражание на милиони подрастващи по света и може би най-силно се доближава до образа на перфектния тенисист заради своето отношение към играта и държанието си не само на корта, но и извън него. През годините Маестрото е спечелил сърцата на множество почитатели на играта, в това число и родители, които искат децата им да попият поне част от впечатляващия начин, по който швейцарецът се държи.

Сред тях е и бившата американска тенис звезда Анди Родик, който в свое скорошно интервю изрази възхищението си от ценностната система на 20-кратния шампион от Шлема и сподели, че се надява един ден неговият син да прилича на Федерер.

"Надявам се синът ми, ако има дори една стотна от успехите на Роджър за един ден, да бъде също толкова благ, колкото е Роджър. И не става въпрос просто за отношението му към останалите играчи или официалните лица. Виждал съм как хора просто хвърлят похабения си грип на пода и си тръгват - това Федерер не би го направил. Той никога не се е отнасял към останалите с чувство за превъзходство, винаги е подхождал с "моля" и "благодаря". Нека оставим настрана тениса - имало е много велики играчи и ще има още толкова в бъдеще, но начинът, по който Роджър се държи, е това, на което искам да науча сина си", заяви шампионът от US Open през 2003 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш шампион от Шлема: Надявам се детето ми да бъде като Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | анди родик | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook