Бивш топ 30 играч: Видях шампионските качества на Джокович още при дебюта му в Тура

от в 15:49 на 24.07.2020
Калоян Соколов
Филипо Воланди не стигна до някакви значими успехи в АТП Тура, но може да се похвали с успехи над Роджър Федерер и Новак Джокович. Воландри надиграва Маестрото в Рим през 2007г., когато швейцарецът е на върха на световната ранглиста и практически има статут на непобедим към момента.



Триумфът над Джокович далеч не е толкова бляскъв, ала обстоятелствата около него определено будят интерес. Италианецът е първият играч, който се изправя срещу Ноле в официален двубой на най-високото професионално ниво. Това става в Умаг през 2004г., когато Филипо печели със 7:6(5) 6:1. Воландри се откъсва с 5:1 в откриващия сет, само че 17-годишният играч съумява да изравни геймовете, показвайки едно от качествата, което много скоро ще го изведе до върха на играта, а именно неговата непримиримост.

"Помислих си, че това хлапе си го бива. Всички играчи ми казваха как съм имал шанс да спечеля срещата с 6:1 6:1, но аз виждах нещо специално у Новак. Вече бях доказано име и реакцията му в първата част наистина ме изненада. Той имаше сериозни дихателни проблеми, ала се бореше до последно. Това е нещо, с което се раждаш и малцина притежават.



Джокович още тогава притежаваше завидна гъвкавост и физически качества. Можеше да удря топката много здраво, придавайки на топката силен топспин, макар да тежеше под 70 килограма. Наистина имаше нещо различно в това момче и нямаше как да не го усетиш"- завършва Воландри.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш топ 30 играч: Видях шампионските качества на Джокович още при дебюта му в Тура Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook