Бивш треньор на Джокович: Триумфът на Надал не е истински, най-добрият отсъстваше

от в 18:15 на 02.02.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия със сигурност ще остане в историята на тениса, след като започна с депортирането на световния №1 и деветкратен шампион на турнира - Новак Джокович, и завърши с паметния финал между Рафаел Надал и Даниил Медведев. Сблъсъкът за титлата бе изпълнен с невероятна драма до последния момент, но Матадора осъществи пълен обрат от 0:2 сета и вдигна своята 21-ва титла от Големия шлем, превръщайки се в първия играч в историята, достигнал това число "мейджър" трофеи.

Коментарите и поздравленията от страна на тенис обществото не закъсняха, като повечето състезатели, бивши и настоящи, изразиха възхищението си от постижението на испанеца, който стана едноличен лидер в класацията за най-много титли от Шлема, изпреварвайки Новак Джокович и Роджър Федерер. Дамир Джумхур обаче не бе на подобно мнение и веднага след края на финала заяви, че Рафа е успял да вдигне трофея само защото Джокович не е участвал. 

Бившият хърватски тенисист Ники Пилич, в чиято академия е тренирал Ноле в детските си години, също подкрепи позицията на Джумхур в свое скорошно интервю пред хърватския вестник Index.hr, където бе повече от категоричен, че Надал нямаше да бъде шампион в Мелбърн, ако на световния №1 му бе позволено да участва в първия за годината турнир от Шлема.

"Поздравявам Надал с цялото си сърце. Това, което той направи, има своята тежест, но не може да се счита за истински триумф, тъй като най-добрият играч в света отсъстваше. Надал никога нямаше да спечели Аустрелиън Оупън, ако Джокович бе играл. Новак бе третиран като престъпник, той беше унизен по ужасен начин. 

Всичко това се случва заради западните медии, които просто не могат да приемат, че човек от Балканите може да бъде най-добрият в спорт, който те приемат за техен. Сега те ще направят всичко възможно, за да го спрат и от участие на Уимбълдън и US Open.

Разбира се, испанците ще кажат, че Надал е най-великият, сърбите пък ще подкрепят Джокович, но ако вземем предвид всички статистики и потърсим мнението на някой независим специалист, като Джон Макенроу или Джими Конърс, то тогава ще чуем истината, която те са казвали многократно - Новак Джокович е най-великият за всички времена", завърши категорично Пилич.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Джокович: Триумфът на Надал не е истински, най-добрият отсъстваше Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | ники пилич | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook