Бивш треньор на Джокович: Целта му е да спечели 30 Шлема, има шанс да я постигне

от в 19:00 на 11.07.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович опази трона си на Уимбълдън, триумфирайки за четвърти пореден път. Така сърбинът завоюва своята 21-ва от Големия шлем, намалявайки изоставането си от лидера по този показател, а именно Рафаел Надал. Както неведнъж самият Ноле е заявявал открито, основният му фокус в момента пада върху "мейджър" надпреварите и през следващите години именно те ще бъдат неговата голяма цел.

Оказва се обаче, че сърбинът не само че се стреми да се превърне в тенисиста с най-голям брой трофеи от Големия шлем, но и се е прицелил в едно определено число - 30. Това разкри в последното си интервю един от неговите бивши треньори - Богдан Обрадович, а ето и какво точно разказа белградчанинът:

"За пръв път се срещнах с Новак, когато беше на 9 години. Впоследствие, когато беше на 13, започнахме да работим заедно през следващите 18 години, което беше доста дълъг период. Знам каква е неговата цел, казваше ми едно и също нещо всеки път. Той иска да спечели 30 титли от Шлема, защото вижда символика в него - 3:0. Това е неговото голямо желание. Така че ще играе със сигурност през следващите 5 години. Това означава, че ще има още 20 пъти шанс да триумфира на "мейджър" и да достигне въпросното число. Предстои да видим какво ще се случи", завърши сръбският специалист.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Джокович: Целта му е да спечели 30 Шлема, има шанс да я постигне Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook