Бивш треньор на Шарапова: Тя даде всичко от себе си

от в 10:32 на 10.03.2020
Димитър Беловски

Ютака Накамура, който работи седем години с бившата №1 Мария Шарапова, каза че според него рускинята е дала всичко от себе си в кариерата си. 32-годишната тенисистка съобщи за оттеглянето си от професионалния спорт миналия месец. Шарапова успя да вдигне 5 трофея от Големия Шлем в богатата си кариера.

Японецът говори пред „Mainichi“, като сподели: „Мисля, че даде всичко от себе си. Тя спечели Australian Open само на 21 години. Тя има интерес към бизнеса и мисля, че след отказването ѝ от спорта, тя ще може да приложи това, което е научила от тениса и да стане човек, който може да влияе на околните“.

Накамура е на мнение, че Шарапова винаги има желание да се развива, дори когато е на върха.

„Дори когато току-що е спечелила двубой, тя ми говореше за тренировките, които трябва да направим следващия ден. Тя винаги мислеше къде може да подобри нещо. Обичаше да пробва нови неща, дори на тренировка“.

В момента японецът работи за IMG академия във Флорида като ръководител на тениса и кондиционен и силов треньор. Той иска да предаде своя опит на по-младото поколение.

„Веднъж, след като съм видял нейната величина, нейното чувство да продължава без да е си отказва мисля, че може би няма да има по-добър атлет от нея. Но искам да предавам това, което съм научил с нея на по-младото поколение“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш треньор на Шарапова: Тя даде всичко от себе си Димитър Беловски
Теми:  
мария шарапова

Коментари





Следвайте ни в Facebook