Бивша №1 и миналогодишна финалистка напусна турнира в Рим още на старта!

от в 23:21 на 11.05.2022
Владислав Риждов

Сезонът за Каролина Плишкова се развива доста под нейните стандарти. Тя трябваше да премине през труден период в началото на годината, когато получи контузия на дясната си ръка, като все още е далеч от формата, в която сме свикнали да я виждаме. Бившата номер 1 постигна първата си победа едва през месец април, а от тогава до сега усети вкуса на успеха само още веднъж. Премеждията за Плишкова продължиха и през тази седмица, като по-рано днес тя претърпя поредно поражение. То дойде на Мастърса в Рим, където миналогодишната финалистка бе надиграна от Жил Тайхман с 2:6 6:4 4:6.

Швейцарката се намира на съвсем противоположния полюс от своята опонентка. Тя достигна до дебютен "Мастърс 1000" в Мадрид, а днес продължи с добрите си изяви. Тайхман си извоюва ранен аванс в резултата, пробивайки Плишкова на два пъти в началото, за да увеличи дистанцията между двете на 4:1. Левичарката продължи с вдъхновената си игра, докато трудностите при бившата водачка на ранглистата не спираха. Чехкинята предаде за пореден път подаването си в края, а силите ѝ достигнаха само за почетен гейм, преди сетът да отиде в графата на световната номер 29.

Реакцията от страна на Плишкова не закъсня, и в началото на втората част тя реализира двоен брейк, който я изстреля напред с 3:0. Радостта обаче не продължи дълго, след като 6-тата в света понижи равнището си и изравняването не закъсня. Все пак шестата в схемата имаше последната дума, спечелвайки последните два гейма, с които си запази надеждите за евентуален обрат.

Решаващият сет се развиваше равностойно, като по-добрите моменти бяха на сметката на младата Тайхман. Балансът в силите обаче се запази, но в края дойдоха и ключовите моменти от двубоя. Швейцарката първо нанесе наглед решаващ удар, когато си извоюва правото да сервира за победата. Последва моментален рибрейк, но бившата номер 1 се пропука в най-неподходящия миг, за да може непоставената състезателка да триумфира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша №1 и миналогодишна финалистка напусна турнира в Рим още на старта! Владислав Риждов
Теми:  
wta | жил тайхман | каролина плишкова | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook