Бивша представителка на топ 10 и полуфиналистка от Шлема се сбогува с тениса

от в 14:03 на 31.08.2022
Мирела Николова

През настоящия сезон редица забележителни имена си взеха сбогом с тениса, сред които бяха Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Ашли Барти, Кевин Андерсън, Томи Робредо и Филип Колшрайбер. Преди няколко седмици 23-кратната шампионка от Шлема Серина Уилямс също обяви, че ще сложи край на кариерата си на настоящия US Open, но докато всички говорят за оттеглянето на легендарната американка, през вчерашния ден още една тенисистка - Андреа Петкович, се сбогува със спорта.

Подобно на Уилямс, германката също бе обявила, че Откритото първенство на САЩ ще бъде нейният последен турнир в кариерата. Вчера Петкович се изправи срещу световната №13 Белинда Бенчич и макар да успя да вкара мача в решителна трета част, то тя се пречупи в края на сета и инкасира поражение с 2:6 6:4 4:6.

34-годишната Петкович ще бъде запомнена като една от най-лъчезарните и забавни тенисистки през последните десетилетия. Освен това тя може да се похвали също с достигане до полуфиналната фаза на Ролан Гарос през 2014-а, както и с участие в два "мейджър" четвъртфинала - на Аустрелиън Оупън (2011) и US Open (2011). Именно това е и годината, когато германската тенисистка достига върховото си класиране в световната ранглиста, дебютирайки в челната десетка под №9.

Любопитна подробност е, че Петкович е гостувала и в София през 2014 година, когато триумфира с трофея на Турнира на шампионките, побеждавайки по пътя си Цветана Пиронкова, Доминика Цибулкова, Гарбине Мугуруса и Флавия Пенета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша представителка на топ 10 и полуфиналистка от Шлема се сбогува с тениса Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | андреа петкович | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook