Бивша шампионка от Шлема: Трябва да оценим приноса на Джокович към тениса

от в 17:10 на 09.11.2021
Диана Андреева

Жустин Енен неведнъж във времето е изразвала възхищението си към световния номер едно Новак Джокович. Бившата шампионка от Големия шлем смята сърбина за един от най-великите атлети за всички времена и след поредния успех на Ноле белгийката отново се включи в кратко интервю, където сподели мнението си за Джокович, а ето и точните й думи:

“Джокович е невероятен. Не случайно има хора, които му се възхищават, защото си дават сметка какво точно е постигнал той и смятам, че е крайно време и останалите тенис почитатели да започнат да го уважават. Всеки има право сам да избере дали да го подкрепя, или не, но и в двата случая няма как да се отрече, че успехите му са изключителни.

Не са много състезателите, които са способни да се завърнат по начина, по който го направи той, след тежко поражение, каквото бе за него това на US Open. Но той за пореден път показа, че умението му да преодолява трудностите е феноменално. Мисля, че загубата в Ню Йорк до известна степен му се отрази положително, тъй като свали малко напрежение от раменете му. Някак иронично е, че едва след този тежко загубен финал феновете осъзнаха колко го обичат всъщност.

Не съм учудена от факта, че Джокович бе толкова мотивиран в Париж, тъй като пред него стоят още рекорди за подобряване. Това е неговата работа, неговата страст. На състезател като него не му е достатъчно “просто да участва“. Трябва да оценим неговия принос към спорта.“ – завърши Жустин Енен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша шампионка от Шлема: Трябва да оценим приноса на Джокович към тениса Диана Андреева
Теми:  
джокович | жустин енен | новак джокович | открито първенство на сащ | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook