Бивша шампионка от Уимбълдън и световната №5 отпаднаха още на старта в Берлин!

от в 11:43 на 15.06.2022
Мартин Петков

През вчерашния ден старт на тревния си сезон даде бившата шампионка от Уимбълдън и настояща номер 10 Гарбинье Мугуруса, която в първи кръг на турнира в Берлин срещна някогашната девета ракета на света Андреа Петкович. Именитата испанска бе изправена срещу неочаквано сериозна съпротива от представителката на домакините, влезе в сблъсъка в ролята на аутсайдер, но постепенно с играта си демонстрира, че има какво да покаже и след като спаси два сетбола, за да спечели първата част, то психологическото предимство бе на нейна страна във втората, което даде своето отражение върху събитията на корта и носителката на седем WTA титли нито за миг не изпусна преднината си, триумфирайки със 7:6(8) 6:4. Във втори кръг за световната номер 59 предстои да срещне Алиаксандра Саснович.

В друг двубой през вчерашния ден, паралелно изиграл се с гореспоменатия, на корта излезе Арина Сабаленка, която през миналата седмица откри сезона си на трева, като взе участие на надпреварата в Хертогенбош и благодарение на добрите си изяви достигна мача за титлата, в който отстъпи на Екатерина Александрова. Белорускинята вчера даде старт на кампанията си в Берлин, като още в първи кръг изтегли късата клечка да срещне четвъртфиналистката от Ролан Гарос и 24-та в света Вероника Кудерметова, която съумя да осъществи фамозен обрат, за да изхвърли третата поставена от надпреварата, като се поздрави с победата в три части - 2:6 7:5 6:4. За рускинята във фазата на осминафиналите предстои да се изправи срещу сънародничката си и действаща шампионка на турнира Людмила Самсонова.

Световната номер 5 имаше летящо начало на двубоя, след като притисна съперничката си на ретур при дебютното ѝ подаване и благодарение на добра игра от основната грабна ранен пробив аванс в откриващите минути на срещата. Сабаленка продължи да развива представянето си в последвалите моменти от мача и бе близо до втори пробив в четвъртия гейм, който пропусна да реализира, ала запази високото си равнище и не след дълго дочака следващата си възможност за брейк, която оползотвори безпроблемно, за да вземе предимство в общия резултат.

Във втората част доминацията наложена от белорускинята придоби нови граници, след като полуфиналистката от Уимбълдън си осигури преднина от пробив, за да поведе със сет и 5:2, виждайки себе си като победител в двубоя. Кудерметова обаче именно в тези мигове блесна с играта си под напрежение и реализира брейк, с който възстанови паритета, за да остане в срещата, преди само минути по-късно да се поздрави с втори такъв, печелейки пети последователен гейм, с което изпрати сблъсъка в решителната му фаза.

Третата поставена стартира далеч по-убедително заключителната част, като разполагаше с брейкболи в самото начало, ала за пореден път в срещата не съумя да се възползва добре от шансовете си и равенството се запази. Повратният момент в мача дойде в седмия гейм, когато световната номер 5 сервираше и изглеждаше, че ще спечели сервиса си, но под сериозния напор на рускинята се пречупи, като инкасира пробив, който я постави в губещата позиция на корта. Кудерметова бе изправена пред угрозата да загуби спечеленото предимство още в идния си гейм на начален удар, ала отрази два брейкбола, което ѝ вдъхна нужната доза увереност в собствените умения и минути по-късно на собствен сервис стигна до крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивша шампионка от Уимбълдън и световната №5 отпаднаха още на старта в Берлин! Мартин Петков
Теми:  
wta | андреа петкович | Арина Сабаленка | берлин | вероника кудерметова | Гарбинье Мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook