Бившият агент на Зверев: Заряза ме заради Федерер и загуби почти всичките си спонсори

от в 15:17 на 21.08.2022
Мирела Николова

Александър Зверев работеше с мениджърската агенция Ace Group в продължение на 6 години, преди да стане клиент на Team8 - агенцията на Роджър Федерер и Тони Годсик. Германецът и бившият му мениджър Патрисио Апей обаче далеч не се разделиха с добри чувства и дори последваха съдебни дела. Чилиецът заведе дело срещу световния №2, тъй като двамата са били сключили договор до 2023-та, а Саша е решил да прекрати отношенията си с него през 2018-а заради голямото влияние, което имал бившият му мениджър върху личния му живот. В свое скорошно интервю Апей се върна към въпросния период и разказа детайли за раздялата си с бившия си клиент.

"Той никога не е имал време или желание да говори за причините, довели до решението да се разделим. Докато работеше с мен, достигна до номер 3, завърши годината по страхотен начин и сключи седем рекламни договора. Някой обаче го убеди, че може да му предложи нещо по-добро. Ако ми беше казал, че иска да отиде при Федерер, щях да го свържа с тях и да им кажа, че е добър човек, чувствителен и да бъдат внимателни с егото.

За това обаче трябва взаимно съгласие, не може той сам да реши да прекратим отношения. Видях го няколко пъти и му казах, че ще инвестираме много пари. При една от срещите ни му предложих да разговаряме и допълних, че ако не иска това да се случи тук, то може да ми се обади по телефона. Въпреки това обаче той никога не искаше да говори.

Преди години той имаше седем рекламни договора, а доколкото знам, в момента му е останал само един спонсор. Саша е страхотен играч и ще спечели много турнири от Големия шлем, но времето да бъде принц, преди да стане крал, вече отмина. Ако триумфира на Уимбълдън пет пъти, то ситуацията може да се промени. Той е типичният тенис шампион, който знае повече от останалите. Нямам проблем с него. Така се случиха нещата, той е имал своите причини", завърши Апей. 

Източник: Clay Tennis


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият агент на Зверев: Заряза ме заради Федерер и загуби почти всичките си спонсори Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook