Бившият шампион е аут: Тиафо изнесе поредно шоу в Индиън Уелс и е първият 1/2-финалист!

от в 21:50 на 15.03.2023
Калоян Соколов

Камерън Нори изуми света на тениса през 2021-ва година, когато стартира сезона извън топ 70 на света, а в крайна сметка завоюва титлата на Мастърса в Индиън Уелс и спечели приза за най-прогресиращ играч в ATP Тура, след като съумя да дебютира в топ 10. Оттогава британецът поддържа константно високо ниво и съвсем скоро завоюва трофея в Рио де Жанейро, надигравайки на финала Карлос Алкарас и това наглед го поставяше в отлични позиции преди началото на неговия любим турнир в Индиън Уелс.

Левичарят прогресира с лекота към четвъртфиналната фаза в Калифорния и наглед влизаше в ролята на лек фаворит в мача си с Франсис Тиафо, но местният представител за пореден път показа, че обича голямата сцена и е способен да продуцира най-добрия си тенис, когато излезе срещу топ тенисистите.

Миналогодишният полуфиналист от US Open контролираше събитията на корта от първата до последната минута и напълно закономерно отстрани бившия шампион, надделявайки с финалното 6:4 6:4. По този начин американецът си осигури място на полуфиналите, където го очаква да премери сили с един измежду Алехандро Давидович Фокина и наглед непобедимия в момента - Даниил Медведев.

Началните минути бяха равностойни и двамата играчи не допускаха почти никакви грешки от дъното на корта, но експлозивността на Тиафо съвсем скоро излезе на показ и той започна да ускорява топката по изумителен начин. 13-ият поставен изглеждаше изключително вдъхновено и буквално летеше по корта, творейки пореден тенис шедьовър с всяко едно свое следващо отиграване. Всичко това позволи на местния представител да пробие в седмия гейм и за него не представляваше проблем да задържи до последно аванса си, постигайки триумф в откриващия сет.

Американецът продължи да доминира в дебютните минути на втората част и веднага отмъкна съперниковото подаване, ала сякаш леко се главозамая от великолепните си изяви, което доведе до вземането на няколко грешни решения и последва директен рибрейк от страна на Нори. Радостта на световния номер 12 не продължи особено дълго, тъй като Тиафо веднага се върна към играта си от по-рано и скоро имаше преднина от 5:2 гейма, което предреши изхода на сблъсъка в негова полза.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бившият шампион е аут: Тиафо изнесе поредно шоу в Индиън Уелс и е първият 1/2-финалист! Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | камерън нори | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook