Близо 2 години по-късно: Тийм отново е на полуфиналите в ATP надпревара!

от в 12:49 на 22.07.2022
Калоян Соколов

Нещата за Доминик Тийм не изглеждаха никак розови съвсем доскоро, след като австриецът играеше много под възможностите си, откакто се завърна обратно в ATP Тура и близо три месеца не можеше да спечели нито един мач. Това беше главната причина някогашният номер три да си взема известна почивка от турнирите и направи един по-дълъг тренировъчен блок след края на Ролан Гарос.

Този ход имаше незабавен ползотворен ефект върху игровото състояние на Тийм, който през миналата седмица се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Бощад, а днес направи още по-сериозна крачка в правилната посока, достигайки до първия си полуфинал от две години насам. Бившият шампион от Шлема демонстрира високо ниво на представяне и напълно заслужено преодоля съпротивата на перуанския квалификант Хуан Пабло Варияс - 6:4 6:3. Tака в следващия кръг можем да станем свидетели на суперсблъсък между Доминик Тийм и Матео Беретини, ако италианецът не допусне изненада срещу Педро Мартинес.

Фаворитът стартира вихрено двубоя и наказваше всяко едно по-меко отиграване на опонента. Сервисът на квалификанта по никакъв начин не притесняваше австриеца, който поемаше инициативата веднага след ретура и виждахме редица от марковите му бекхенди по правата. Тези обстоятелства помогнаха на Тийм да вземе аванс от 5:2 гейма, но изведнъж последва огромен спад в неговото представяне и световният номер 115 спечели цели девет поредни точки и дори имаше възможност да изравни геймовете. Тогава последваха три неспасяеми сервиса на Доминик, с чиято помощ той си гарантира спечелването на сета.

Оттам насетне надмощието на бившия шампион ставаше все по-осезаемо, докато перуанецът далеч не беше толкова стабилен, колкото в края на откриващата част и непрекъснато допускаше леки грешки от удобни позиции. Тийм пък видимо се забавляваше на корта и опитваше всякакви екстремни удари, които редовно намираха очертанията на съперниковото поле. Това позволи на австриеца да поведе отново с 5:2, като и този път имаше известния колебания от негова страна, само че все пак успехът отиде именно в сметката на по-реномирания състезател.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо 2 години по-късно: Тийм отново е на полуфиналите в ATP надпревара! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гщаад | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook