Близо 3 часа по-късно: Кузманов отстъпи в Бенгалуру след ожесточена битка

от в 11:58 на 10.02.2022
Диана Андреева

Димитър Кузманов не успя да се поздрави с втора поредна победа и остана на крачка 1/4-финалите. Независимо от убедителното си начало на турнира от серията Чалънджър в Бенгалуру, днес Мико не впечатли с играта си и допусна поражение от Александър Мюлер. Поражението на втората ракета на България настъпи след повече от три астрономически часа с резултат 7:6(4) 6:4.

Мачът започна при повече от неприятни условия за игра - силният вятър в индийския град бе причината и двамата състезатели да изпитваха сериозни затруднения на начален удар в хода на двубоя. Точките за пробив бяха огромен брой във всеки от началните геймове, но Кузманов единствен успя да пробие и поведе с 4:2. Устремът на Мико се пренесе и в последвалия гейм, а българският национал бе на път да реализира и втори пробив за 5:2. Тогава обаче последва срив в представянето на Мико, който пропиля серия от възможтости за брейк и по-късно на свой ред отстъпи подаването си, допускайки паритетът в резултата да бъде възвърнат.

Впоследствие Мико отново имаше възможност да затвори частта в своя полза, когато постави под напрежение противноковото подаване при 6:5, но до пробив така и не се стигна, а това закономерно доведе сета до решаващ дълъг гейм. Тайбрекът вървеше равностойно, но Кузманов допусна минипробив в средата след поредната необяснима грешка, което даде инициативата на французина, и той комфортно затвори откриващата част в своя полза.

Кузманов имаше отлични мигове в началото на втората част, когато демонстрира желание да се бори и излезе уверено напред в резултата с 3:0, но радостта му за пореден път не трая дълго и опонентът му изравни геймовете. Оттам насетне родният ни представител показа прекалена пасивност в своите действия и неточностите преобладаваха в играта му. Това позволи на Мюлер да доминира в размените и сблъсъкът заслужено приключи с успех на френския тенисист, който реализира решителен пробив в деветия гейм за 5:4 и без никакви колебания измъкна последвалото си подаване, за да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо 3 часа по-късно: Кузманов отстъпи в Бенгалуру след ожесточена битка Диана Андреева
Теми:  
oбзор | александре мюлер | бг тенис | бенгалуру | димитър кузманов | тенис турнир в бенгалуру | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook