Близо 3 часа по-късно: Мъри оцеля срещу световния №158 на старта в Дубай!

от в 20:09 на 21.02.2022
Мирела Николова

Анди Мъри претърпя тежко поражение през миналата седмица на турнира в Доха, където успя да вземе едва един гейм на Роберто Баутиста Агут, но днес се завърна на победния път след успех над тръгналия от квалификациите Кристофър О'Конъл. На няколко пъти в хода на срещата шотландецът бе изправен до стената, ала демонстрира своя борбен дух и осъществи обрат, за да затвори мача след 2 часа и 57 минути за крайното 6:7(4) 6:3 7:5 и така да се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу някого измежду Яник Синер и Алехандро Давидович Фокина.

В първите минути от двубоя началният удар на двамата състезатели им осигуряваше контрол върху развитието на разиграването и равенството остана непокътнато до 4:4. Тогава британецът допусна няколко непредизвикани неточности, които, съчетани с безпогрешното представяне на О'Конъл, доведоха до пробив в сметката на австралиеца. Напрежението обаче определено оказа влияние върху световния №158, чиято игра катастрофира в ответното му подаване, което доведе до моментален рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който първоначално инициативата бе на страната на бившия №1, ала впоследствие той понижи нивото си, което позволи на квалификанта да открие сметката си в общия резултат.

Развоят на предходната част не повлия по никакъв начин на Мъри, който бе изключително агресивен на посрещане, а същевременно успя да се възползва от вялата игра на противника, за да реализира пробив още в първия възможен момент. В ответния си сервис гейм сър Анди бе изправен пред опасност от загуба на току-що получения си аванс, ала след отлично построени офанзиви затвърди брейка си за 2:0. Оттам насетне шотландецът бе безупречен от линията за начален удар и без каквито и да било затруднения опази преднината си, за да вкара мача в решителен сет.

 

Там всеки от играчите успяваше да покаже най-доброто от играта си и продължителните размени на удари от основната линия не липсваха. Австралиецът продължи да бъде изключително стабилен в изявите си и да не дава лесни точки на своя опонент. В деветия гейм трикратният носител на титли от Шлема загуби помощта на началния си удар и бе изправен пред сериозен тест, след като трябваше да спасява цели 4 брейкбола, които имаха цената и на скрити мачболи. Напрежението у световния №89 бе огромно, което личеше и от непрекъснатите му емоционални изблици, но въпреки това Мъри не се поддаде и показа характер, за да измъкне този толкова оспорван гейм - 5:4.

Точно когато изглеждаше, че развръзката на сблъсъка ще дойде в тайбрек, Анди вдигна неимоверно много нивото си и направи меко казано чудеса в защита, за да се добере до три поредни мачбола, още първият от които бе материализиран и донесе на британеца крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо 3 часа по-късно: Мъри оцеля срещу световния №158 на старта в Дубай! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook