BNP Paribas Open: Удобен жребий за Медведев, Зверев и Беретини в една четвърт

от в 01:51 на 06.10.2021
Диана Андреева

Последният за сезона турнир от сериите Мастърс 1000, който ще се проведе в САЩ, вече в ход, а само преди броени минути бе изтеглен и жребият за предстоящата надпревара. Очакват ни едни наистина вълнуващи десет дни, изпълнени със зрелищни тенис сблъсъци, а ето как точно бяха разпределени участниците в събитието. 

Първи поставен е шампионът от US Open 2021 Даниил Медведев. Руснакът, който има едва една загуба в последните си 16 изиграни двубоя, започва участието си директно във втори кръг. На старта световният номер две ще срещне победителя измежду Джеймс Дъкуърт и Макензи Макдоналд, а при успех вероятно му предстои мач с полуфиналиста от Sofia Open 2021 - Филип Краинович. Следващото препятствие по пътя на Медведев според ранкинга е Райли Опелка, но за да намери място в четвъртия етап, представителят на домакините ще е нужно да спре показващия чудесна форма Григор Димитров. В тази четвърт на схемата фигурират още имената на Себастиан Корда, Аслан Карацев, Денис Шаповалов и Хуберт Хуркач, като именно тук е и един от най-качествените мачове от първи кръг - Беноа Пер срещу Франсис Тиафо. 

В горната половина се намира още Андрей Рубльов. Руснакът попадна в най-благоприятната част от схемата, като първото евентуално по-трудно препятствие по пътя му е Роберто-Баутиста Агут, с когото могат да се срещнат чак на осминафиналите. Тук е още и шампионът от Сан Диего Каспър Рууд, чийто път към мача с Рубльов на 1/4-финалите не е никак лек. При успех над Роберто Карбайес Баена или квалификант на старта, скандинавецът най-вероятно ще срещне Лойд Харис, а впоследствие - Диего Шварцман. 

Долната половина на схемата е далеч по-интригуваща. Голяма част от елита в мъжкия тенис попадна именно там, на което си дължат и сериозните очаквания за интрига още от самото начало. Стефанос Циципас е най-високо ранкираният състезател. Той ще открие кампанията си срещу квалификант или Педро Мартинес, а първият поставен по пътя му е Фабио Фонини. Впоследствие балканецът ще се изправи срещу някой измежду Алекс де Минор и Кристиан Гарин. Макар до тук препятствие пред Циципас да няма, тъй като голяма част от потенциалните му противници се намират в негативна серия и са далеч от това да бъдат във форма, на четвъртфиналите Стефанос ще бъде доста сериозно тестван. Опонентът на Циципас ще бъде определен от тенисисти като Феликс-Оже Алиасим, Николоз Басилашвили, Карен Хачанов и Пабло-Кареньо Буста, а в тази част фигурира още името на друг талантлив представител на следващото поколение - Лоренцо Музети. 

В последната четвърт водач е Александър Зверев. Германецът, който остана на качка от заключителния етап на US Open, очаква Дженсън Бруксби или квалификант на старта, а впоследствие ще срещне победителя измежду Карлос Алкарас и Анди Мъри/Адриан Манарино. Впоследствие по пътя на Саша вероятно ще застане финалистът от София Гаел Монфис, но само в случай, че преди това световният номер 18 се справи с Мартон Фучович и Лоренцо Сонего.

В тази четвърт се намира и Матео Беретини, който ще откри кампанията си срещу квалификант или Денис Кудла, а в трети кръг му предстои мач с Тейлър Фриц. Следващият противник на подгласника от Уимбълдън 2021 ще бъде определен след серия от качествени мачове, в които главни герои ще бъдат Яник Синер и Джон Иснър. 

Пълният жребий за турнира можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
BNP Paribas Open: Удобен жребий за Медведев, Зверев и Беретини в една четвърт Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | андрей рубльов | даниил медведев | матео беретини | стефанос циципас | тенис турнир в индиън уелс | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook