Борбен Рууд преодоля шампиона от Кицбюел в зрелищна битка и е 1/4-финалист в Монреал

от в 02:33 на 12.08.2022
Мирела Николова

Без съмнение клеят е предпочитаната настилка за Каспър Рууд, но през последните месеци норвежецът значително подобри играта си и на твърди кортове, което бе видимо в днешната му осминафинална среща в Монреал с Роберто Баутиста Агут, където всеки от двамата показа борбеност и станахме свидетели на множество миниобрати, но в решителните моменти световният №7 бе по-стабилният и заслужено се поздрави с крайната победа след 6:7(4) 7:6(4) 6:4 и 3 часа и 19 минути престой на корта. Така той продължава към четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с Феликс Оже-Алиасим.

В откриващата част първият пробив бе в полза на Рууд, който търпеливо дочакваше грешка от отсрещната страна. Веднага след това обаче испанецът се възползва от колебливия втори сервис на противника си, за да осъществи моментален рибрейк, възвръщайки паритета в резултата. Стигна се до тайбрек, в който Баутиста Агут блесна с изявите си в близост до мрежата и не след дълго поведе в отделните части.

С началото на втория сет по-високоранкираният тенисист изостри играта си и все по-често можехме да го видим да взима инициативата в разиграванията с високоскоростни удари. Въпреки че успя да пробие за 3:1, гейм по-късно той изгуби преднината си след няколко пропуска и отново изходът се реши в тайбрек. Там световният №7 продължи да бъде по-агресивният и след серия от стабилни форхенди възвърна равенството в общия резултат.

Финалната част започна с лесно спечелени подавания за сервиращите, преди Рууд да нанесе решителен пробив в петия гейм, който впоследствие затвърди категорично за 4:2. Той продължи да притиска съперниковите подавания и дори достигна до три мачбола на ретур, които бяха отразени от 18-ия в света с чудесни сервиси. Заставайки на сервис линията за затваряне на мача, Рууд бе непоколебим и скоро след това можеше да вдигне триумфално ръце.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Рууд преодоля шампиона от Кицбюел в зрелищна битка и е 1/4-финалист в Монреал Мирела Николова
Теми:  
atp | каспър рууд | монреал | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook