Борбен Шаповалов обърна Риндеркнех и е полуфиналист в Стокхолм

от в 00:27 на 12.11.2021
Тея Кръстева

Световният номер 18 Денис Шаповалов продължава похода към защитаване на титлата си от турнира Стокхолм Оупън. През днешния ден канадецът обърна Артур Риндеркнех след 4:6 6:3 7:5, за да се класира за полуфиналите на надпреварата в Швеция, където ще се изправи срещу своя добър приятел и сънародник Феликс Оже-Алиасим.

Шаповалов навлезе повече от колебливо в срещата, инкасирайки 2 поредни пробива и допускайки изоставане от фамозните 0:4 гейма. Канадецът постепенно намери ритъма си на игра, връщайки единия брейк, само че това не бе достатъчно на миналогодишния шампион да обърне резултата в своя полза и по този начин Артур Риндеркнех прибави съвсем заслужено първия сет в актива си.

Канадецът стабилизира играта си във втората част, което значително затрудни неговия по-ниско ранкиран съперник. В крайна сметка съпротивата на световния номер 60 се пропука, което позволи на Шаповалов да възвърне паритета в отделните сетове - 6:3.

Последва един изключително оспорван заключителен трети сет, в който никой по нищо не отстъпваше на своя съперник. В крайна сметка обаче по-богатият опит на канадеца оказа своето влияние и реализирайки пробив в последния възможен момент, след 2 часа и 21 минути Денис Шаповалов можеше да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Шаповалов обърна Риндеркнех и е полуфиналист в Стокхолм Тея Кръстева
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook