Борбена Шиникова бе близо до нова топ 100 победа, но в крайна сметка напусна турнира в Анже

от в 23:18 на 09.12.2021
Владислав Риждов

Изабелла Шиникова остана на крачка от четвъртфиналите на турнира във френския град Анже. Белла даде отпор и показа добро ниво на игра срещу четвъртата в схемата Клара Бюрел, но допусна поражение след 4:6 6:2 3:6.

Срещата започна с по-добри моменти за българката, която поведе рано с брейк и имаше инициативата в дебютните минути. За съжаление, Шиникова не успя да задържи преднината си и резултатът бързо бе изравнен от представителката на домакините - 2:2. Впоследствие втората ни ракета достигна до нови шансове за пробив, но Бюрел се справи с натиска от страна на сънародничката ни, а в края бе по-стабилна при важните точки и измъкна откриващата част в своя полза.

Вторият сет започна по абсолютно идентичен начин с първата част. Шиникова се добра до ранна преднина, която четвъртата в схемата навакса и възстанови паритета. Този път обаче родната ни представителка продължи да играе на високо ниво и не след дълго отново намери себе си напред в резултата. Два бързи пробива дадоха спокойствие на нашето момиче, а до края тя нямаше проблем да изравни общия резултат.

Решителната част стартира равностойно, като двете взеха откриващите си подавания. Младата Бюрел обаче наложи темпото си и пречупи подаването на Шиникова, за да поведе в геймовете с 3:1. Белла не се отказа и продължи да се бори, като дори имаше възможности да върне брейка пасив, но 20-годишната французойка не допусна изненада и в крайна сметка се класира за 1/4-финалите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Шиникова бе близо до нова топ 100 победа, но в крайна сметка напусна турнира в Анже Владислав Риждов
Теми:  
wta | бг тенис | изабелла шиникова | клара бюрел | обзор | чаланджър анже | чаланджър жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook