Борис Бекер: Джокович има най-слабия смач сред първите 100 в света

от в 13:05 на 20.08.2020
Катерина Георгиева

Преди няколко години Борис Бекер и Новак Джокович имаха изключително успешно партньорство. Немецът бе треньор на Ноле от 2014 до 2016 г. и за времето на съвместната им работа той завоюва шест титли от Големия шлем и завърши годината като световен №1 два пъти.

Tennis | Novak Djokovic announces split from coach, Boris Becker ...

Наскоро германският треньор разкритикува конкретен аспект от иначе невероятната игра на сърбина - неговия смач. Присъствието му в щаба на Джокович е и причината той да се запознае отблизо с различните особености в стила на настоящия лидер в ранглистата. Като много други експерти Бекер смята, че Ноле има сериозната нужда да усъвършенства техниката си на изпълнение на този вид удар.

В клип, заснет по време на треньорска сесия на Бекер за Top Level Tennis, той призна:

„Ще ви издам една тайна. Позволявам си да кажа това, защото той е мой приятел. Но знаете ли кой по мое мнение има най-слабия смач сред първите 100 в света? Новак Джокович. Повярвайте.”

https://twitter.com/topleveltennis/status/1295661167726256134?s=20

Сърбинът е може би състезателят с най-всеобхватно развита игра, неоспоримо доказателство за което са множество му титли на клей, трева и твърди кортове. Джокович е и единственият играч, спечелил поне веднъж всяка титла от Мастърс 1000 сериите.

За най-голяма слабост на Ноле се смята излизането му на мрежата; той далеч не е толкова категоричен, когато играе воле и смач, колкото останалите членове на Голямата тройка. Всъщност неприятностите на Джокович със смаша доведоха до създаването на термин за грешка при изпълнението на този удар - „Джокосмаш“.

Бекер продължи, че според него несполучливата игра на мрежата на 17-кратния носител на титли от Шлема се дължи на липсата му на самочувствие.

"Нямате представа колко много тренирахме този удар. Всичко е в главата му! Той вижда, че топката се издига и иска да направи нещо атрактивно, например да скочи, и аз непрекъснато му повтарях: "Не го усложнявай излишно, просто спечели точката!".

джокович

Новак Джокович ще стартира участието си на Откритото първенство на САЩ със солидни успехи зад гърба си през настоящия сезон 2020, където е непобеден. За момента неговите най-големи конкуренти са Доминик Тийм и Даниил Медведев – миналогодишни финалисти съответно на Ролан Гарос и US Open.

Последните двама шампиони на Nitto ATP финалите в Лондон Александър Зверев и Стефанос Циципас също са част от играчите, които ще се включат в надпреварата в Ню Йорк и представляват потенциална заплаха за сърбина. Независимо от успеваемостта на смаша си, Джокович остава фаворит номер 1 за спечелване на турнира в американската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер: Джокович има най-слабия смач сред първите 100 в света Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook